26 Temmuz 2017 Çarşamba

HDP milletvekillerinden ses çıkarma eylemi..!

“Vicdan ve Adalet Nöbeti” tutan HDP’li milletvekilleri “vicdanın sesi” adını verdikleri ses çıkarma eylemine başladı.
HDP’li milletvekillerinin, Diyarbakır’da bulunan Ekin Ceren Parkı’nda gerçekleştirdikleri “Vicdan ve Adalet Nöbeti”ne devam ediyor.
Polisin, Diyarbakırlıların parka girmesine izin vermemesi üzerine, her akşam ses çıkarma eylemi yapılması kararı alınmıştı.
Gazete Duvar'dan Vecdi Erbay'ın haberine göre, eyleme katılan 10 milletvekilli, saat 21.00’i gösterdiğinde ellerindeki kaşıklarla demir bariyerlere vurmaya ve düdük çalmaya başladı. 5 dakika süren eyleme çevredeki binalardan da karşılık verildi.
Polis, balkonlardan ses çıkarma eylemi yapanları susturmaya çalıştı. Buna tepki gösteren Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, bariyerlerin ardında bekleyen polislere, “Balkonlardan mı korkuyorsunuz” diyerek tepki gösterdi.
‘SESİMİZ DALGA DALGA YAYILACAK’
Eylemin ardından kısa bir konuşma yapan Osman Baydemir, “Emin olun dalga dalga yayılacak, yükselecek bu ses. Sesim Semih’in ve Nuriye’nin, Figen Yüksekdağ’ın, Demirtaş’ın, Gültan Kışanak’ın sesiyle buluşsun diyenlerden korkuyorlar. Adaletten ve vicdandan korkuyorlar. Faşizmin panzehiri mücadeledir, vicdandır. Mücadele ederek kazanacağız” dedi