23 Temmuz 2017 Pazar

Yüksel direnişi 257’nci günde: Nazife ve Veli’ye işkenceli gözaltı..

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın taleplerinin kabul edilmesi için Ankara’ya gelen demokratik kitle örgütlerinin Güvenpark’a geçişine izin vermeyerek saldıran polis, 30’dan fazla kişiyi işkenceyle gözaltına aldı. Yüksel direnişinin 257’nci gününde de basın açıklaması yapmak isteyen Nazife Onay ve Veli Saçılık ise gözaltına alındı.
137 gündür açlık grevinde bulunan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın taleplerinin kabul edilmesi için Ankara’ya gelen 43 demokratik kitle örgütü ve siyasal partinin Güvenpark’a geçişine izin verilmedi. Polis, plastik mermilerle saldırıda bulunurken, Kızılay’ın giriş-çıkışlarına konuşlanan çevik kuvvet, çoğu kadın 30’dan fazla kişiyi işkenceyle gözaltına aldı. Cinsel işkence ve cinsiyetçi küfürler edilerek gözaltına alınan adınların çığlıkları duyulurken, bazı kişilerin kolları kırıldı.
Yüksel direnişine de saldırı
Yüksel Caddesi, Ziya Gökalp Caddesi, Güvenpark ile birlikte Kızılay’a bariyerler kuran polis, saat 13.30’daki “İşimizi geri istiyoruz” eyleminin 257’nci gününde Yüksel Caddesi’ne gelen kamu emekçilerine de izin vermedi. İhraç edilen kamu emekçilerine “Nuriye ve Semih işe geri alınsın. Nuriye ve Semih’in açlık grevinin 137’nci günü” pankartı açar açmaz saldıran polis, İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapılmasına izin vermeyerek çevredeki kitleye de saldırdı.
Polis, Yüksel direnişçilerinden Nazife Onay ve Veli Saçılık’ı da işkenceyle gözaltına aldı.
30’dan fazla gözaltı
Güvenpark’a geçiş yapmasına izin verilmeyen kitle örgütlerine yapılan saldırı da dahil olmak üzere 30’un üzerine kişi işkenceyle gözaltına alındı. Bir kedi polis saldırısı sonucu katledilirken, yurttaşlar saldırılara tepki gösterdi.
Kızılay’daki polis ablukası ve gözaltılar sürüyor.