21 Temmuz 2017 Cuma

Sermayenin Karı İçin İşçiler Ölüyor AKP Fıtrat Türküsü Söylemeye Devam ediyor; Hacı Sabancı Organize’de işçi katliamı..!


AKP faşizmi sermayeye peşkeş çektikçe ve herşeyi Alllaha havale ettikçe , işçiler üçer beşer ölmeye devam ediyor. Gün geçmiyor ki fabrikalarda,işletmelerde ölüm haberleri gelmesin, Sermayenin karı için işçilerin kanı-canı alınıyor. Nitekim sermayenin maliyetten tasarrufu adına görüldü işçilerin ölümü reva görülüyor. Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde bir gübre fabrikasının çatı kaplaması için çalıştırılan işçilerden 5’i vincin çökmesiyle öldü. Vincin halatının kopmasının nedeni 2 kişilik vince 6 işçinin çıkarılmasıydı. Murat Gümüş, Mustafa Gümüş, Faruk Kaya, Fehmi Kaya ve Emrah Aslan hayatını kaybederken Halil Aslan ise ağır yaralandı.
İşçiler Suruç’tan taşeron inşaat işlerinde çalışmak için Adana’ya gelmişlerdi.
Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu olan Mustafa Gümüş, ziraat mühendisi olarak iş bulamadı, başka iş de bulamadı, kardeşi Murat ile birlikte taşeron inşaat işçisi olarak çalıştığı Adana’ya geldi. Kardeşi Murat da, okul harçlığını çıkartarak okula devam edebilmek için yazları inşaatta çalışıyordu.
2 çocuklu Fehmi Kaya’nın eşi hamileydi. Büyüyen ailesini geçindirebilmek Adana’da taşeron inşaat işçisi olarak çalışıyordu. Emrah Aslan’ın da eşi hamileydi.
Fehmi Kaya 17 yaşındaydı, o da okula devam edebilmek için yazları taşeron inşaat işçiliği yapıyordu. Öğretmen olmak istiyordu.
Hepsi akrabaydı, ikisi 17 yaşında çocuktu, ikisinin eşleri hamileydi. Birinin bulduğu taşeron işe diğerlerini çağırıyor, birlikte çalışıyorlardı. Birlikte öldürüldüler.