24 Temmuz 2017 Pazartesi

KESK’ten gözaltı saldırısına protesto..!

KESK İstanbul Şubeler Platformu, 24 Temmuzda Galatasaray Lisesi önünde saat 19.00'da basın açıklaması yaparak Ankara'da kamu emekçilerine yönelik gözaltı saldırısını protesto etti.
“OHAL ve KHK'larınıza teslim olmayacağız. Nuriye ve Semih yalnız değildir!” ve “KHK zulmü son bulsun. Gözaltılar derhal serbest bırakılsın” şiarlı ozalitlerin açıldığı eylemde “Baskılar bizi yıldıramaz!”, “KHK'lar gidecek biz kalacağız!” , “Nuriye ve Semih'i yaşatacağız!”, “Direne direne kazanacağız!” sloganları atıldı
“Zafere ulaşan kadar devam edeceğiz”
Eğitim Sen İstanbul 6 No’lu Üniversiteler Şubesi başkanının kitleye seslendiği konuşmada İstanbul'dan Ankara'ya gitmek isteyen kamu emekçilerinin engellenmesi ve Ankara'da dün gerçekleştirilen gözaltı saldırısı teşhir edildi.
Ardından söz Ankara'da polis saldırısına uğrayan KHK direnişçilerinden Nuray Şimşek'e verildi. Şimşek, saldırıları teşhir ederek basın açıklaması yapmanın en demokratik insani haklardan biri olduğunu belirtti. “Nuriye ve Semih'in adınızı ağzınıza aldığınızda Ankara'da polis size saldırıyor” diyen Şimşek, Gülmen ve Özakça'nın KESK üyesi olduklarını ve KESK'in yaşamı savunan bir sendika olduğunu vurguladı. Şimşek, “Zafere ulaşana kadar, yani işlerimizi geri alana kadar direnmeye devam edeceğiz” dedi.
“Eylemlerimiz sürecek”
Basın açıklaması ise KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Özlem Tolu tarafından okundu. Açıklamada “Darbe girişimini büyük bir siyasal fırsata çeviren iktidar, devletin tüm olanaklarını, baskı araçlarını kullanarak muhalif tüm kesimlerin topyekün tasfiye edilmesi için OHAL'i kullanmıştır, kullanmaktadır” denildi. Ankara'da yapılmak istenen basın açıklamasına yapılan polis saldırısına değinilerek zor ve işkence ile toplamda 72 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi. Açıklamada son olarak “'Nuriye ve Semih işe geri alınsın! OHAL kaldırılsın! KHK'lar iptal edilsin!' adıyla gerçekleştirilmek istenen etkinliğe yapılan polisin saldırısını ve gözaltıları kınıyor, arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyor, baskı ve şiddet politikalarının hak arama mücadelemizin önünde bir engel olamayacağını ifade ediyor, faşizm koşullarında dahi meşru ve haklı eylemlerimizi sürdüreceğimizi bir kez daha belirtiyoruz” denildi.
Eylem İstanbul'da süren direniş programının kitleyle paylaşılması ile sonlandırıldı.