2 Ağustos 2017 Çarşamba

Sarıklı cüppeli ‘eğitim’in önünü açılıp Cemaatler pıtrak gibi yaygınlaşırken, devrimci-demokrat dernekler kapatılıyor ve muhalifler zindanlara kapatılıyor..!


Son olarak müftülere resmi nikah yetkisi tasarısıyla gerici adımlar iyiden iyiye hızlanırken, tarikatların “bebek” denilecek yaştaki çocuklara yönelik “eğitimleri” yasadışı karnelerle belgelendiriliyor. İzmir’de kendilerini “Gümüşpala Hizmet - İzmir İslami İlimler Federasyonu” olarak tanımlayan cemaat, yaşları 5’e kadar düşen çocuklara kurs ve kamplarda din eğitimi veriyor. İsmailağa Cemaati’nin uzantısı olarak faaliyet gösteren grup, ayrıca “Bozyaka Hizmet Sıbyan Kursu” adıyla küçük çocukların beyinlerini yıkıyor. Cemaatin eğitimlerini alan çocuklar, sarıklı cüppeli kıyafetleriyle de dikkat çekiyor.
Faaliyetlerini gizleme gereği duymayan cemaat, “Gümüşpala Hizmet” adlı Facebook sayfasından “icraatlarını” sergiliyor. İstanbul Fatih’teki çalışmalarının benzerini İzmir’de yürüten topluluk, her ay Karşıyaka Yamanlar ile Gümüşpala arasındaki “Mahmud Efendi Külliyesi’nde” dini sohbetler gerçekleştiriyor. Çocuklara yönelik eğitimler, İzmir çevresindeki mesire yerlerine yapılan gezilerle cazip hale getiriliyor. Yaz dönemi kurslarında bu tarz geziler ve oyunların oynandığı pikniklerin sayısı artıyor. Dönem sonunda kurslardan mezun olanlara karne de veriliyor. Mahmut Ustaosmanoğlu’na bağlı cemaat grubunun Facebook sayfasında, geçen yılın mezunlarının, karnelerini bizzat “şeyhlerinin” elinden aldığı görülüyor. Sayfada paylaşılan, Emiralem’e yapılan gezi, cemaat üyelerini umreye uğurlama töreninden fotoğraflarda çocuklar şalvar, sarık ve cüppeyle poz veriyor. Tüm etkinliklerde çocuklara yine aynı kıyafetlerdeki büyük eğitmenler eşlik ediyor.