2 Ağustos 2017 Çarşamba

'Siyasilere tek tip kıyafet dayatıyorlar'

Tarsus Cezaevi'nde siyasi tutuklulara tek tip kıyafet dayatıldığını söyleyen tutuklu Şilan Çetiner'in annesi, görüş günü kızının avucuna yazdığı yazı ile durumdan haberdar olduğunu ve apar topar kızının darp edilerek tekrar koğuşa götürüldüğünü söyledi.
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde gözaltına alındıktan sonra Şanlıurfa Cezaevi’ne konulan, burada bir buçuk ay kaldıktan sonra Ankara'ya Sincan Cezaevi'ne oradan da Mersin'in Tarsus Cezaevi'ne sürgün edilen 22 yaşındaki Şilan Çetiner, ailesi aracılığıyla hem sürgün esnasında hem de cezaevinde iken defalarca infaz koruma memurları tarafından darp edildiğini ve son olarak da kendilerine tek tip kıyafetin dayatıldığını aktardı.
TUTUKLULARA TEK TİP KIYAFET DAYATMASI
28 Ağustos 2016 tarihinde Siverek'te tutuklandıktan sonra bir yıl içinde 2 kez sürgün edilen ve son olarak Tarsus Cezaevi'ne konulan siyasi tutuklu Şilan Çetiner'in ablası Ceylan Çetiner, bir buçuk ay önce Tarsus Cezaevi'ne sürgün edilen kardeşinin aktarımlarını anlattı: "Ring aracından indirilip içeri alınıyorlar. Gardiyanlar 'teröristler geldi' diyerek üzerlerine çullanıp onları darp ediyor. Kardeşimin bu darp esnasında çenesi kırıldı. 15 gün boyunca banyo yapabilmeleri için su verilmemiş onlara. Aynı zamanda şahsi eşyaları da. Geçen hafta bizi aradı kapalı görüşünün olacağını aktardı. Ailem görüşe gitti ancak görüş yok deyip ailemi geri çevirdiler. Dün yine ailem görüşüne gitti, Şilan avucuna 'Bize tek tip kıyafet dayatıyorlar' yazmış ve aileme göstermiş, bunu fark eden gardiyanlar onları darp ederek görüşmeyi bitirip kardeşimi içeri almış" şeklinde anlattı.
'KIZIMIN BAŞINA NE GELDİ, ONU MERAK EDİYORUM'
2 gün önce kızının kapalı görüşüne giden Lütfiye Çetiner de o gün yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Kızımı ilk cezaevine getirdiklerinde arkadaşı Mizgin'i darp ederlerken Şilan engel olmak istemiş ve o da darp edildi. Çenesi kırıldı. 2 gün önce kızımın görüşü vardı saat 09.00'da ancak saat 11.00'e kadar bizi beklettiler. Bizi içeri aldılar bu sefer de onları getirmediler. Sonra gardiyanlar arasında bir koşuşturma oldu. Şilan geldi. Avucunu bize gösterdi. 'Anne konuşamıyorum' dedi. Sonra gardiyanlar üzerine üşüştü onu alıp geri koğuşa götürdüler. Bugün bekliyorum elimde telefon, telefonla da aramıyor. Onu merak ediyorum. Kızımın başına ne geldi, onu merak ediyorum.” (dihaber)