21 Mayıs 2018 Pazartesi

Barış Atay da HDP’den milletvekili adayı..!


Oyuncu Barış Atay HDP’den milletvekili adayı olduğunu sosyal medya hesabından “Bu karanlık iktidarın durdurulmasında en önemli aşamanın HDP’nin barajı geçmesi gerekliliği bilinci ile TİP adına HDP’den aday adayıyım” diyerek duyurdu
Oyuncu Barış Atay, sosyal medya hesabı Twitter’da Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) milletvekili olduğunu duyurdu.
Atay, Erkan Baş’ın HDP milletvekili adaylığını duyurduğu açıklamayı alıntılayarak “Sosyalizm mücadelesi; ekip ve yoldaşlık işidir. Söz kardeşim, yoldaşlarımın ve Parti’nin verdiği sorumluluk ve görev bilinciyle, seni orada da yalnız bırakmayacağım” dedi.
Barış Atay
@barisatay
Sosyalizm mücadelesi; ekip ve yoldaşlık işidir. #SözKardeşim yoldaşlarımın ve Parti’nin verdiği sorumluluk ve görev bilinciyle, seni orada da yalnız bırakmayacağım 🏻 https://twitter.com/erkbas/status/998172787113189377 …
Atay daha sonra yine Twitter hesabından yaptığı açıklamada HDP’nin barajı geçmesi gerekliliği bilinci ile TİP adına HDP’den aday adayı olduğunu açıkladı:
Bu karanlık iktidarın durdurulmasında en önemli aşamanın HDP’nin barajı geçmesi gerekliliği bilinci ile TİP adına HDP’den aday adayıyım. Ben bir sosyalistim. Seçimin nihai kazanç ya da kaybediş olduğunu düşünmüyorum. Fakat seçimin ve parlamenter siyasetin toplumun önemli kesimi için geçerliliği olduğu gerçeğini yadsıyamam. Kazanırım ya da kaybederim, sonuç ne olur bilemem. Çünkü bu benim için bir yarış değil, mücadelenin başka bir biçimi. Milletvekili ya da oyuncu; sıfat ne olursa olsun, tanıdığınız günden beri şahit olduğunuz gibi; iktidara, muhalefete ve içinde olduğum siyasete dahi yanlışlarını açıkça söylemekten çekinmeden, mücadele vereceğimden emin olabilirsiniz.
Barış Atay
@barisatay
24 Haziran seçimlerinde adaylığım ilgili açıklamamdır. Dostça, dayanışmayla, saygılarımla... #SözKardeşim bu karanlığı omuz omuza yeneceğiz!