23 Mayıs 2018 Çarşamba

KESK: 24 Haziranda hesap soracağız..!


KESK İzmir Şubeler Platformu, oturma eylemlerinin 64’üncü haftasında, yaptıkları açıklamada 24 Haziran'da AKP’ye oy vermeyeceklerini ifade ederken, “Şimdi hesabı biz soracağız” diye vurgulandı.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu, “OHAL ve KHK’lara karşı” yaptıkları oturma eyleminin 64’üncü haftasında Karşıyaka Çarşı girişinde bir kez daha bir araya geldi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Adayları Hüseyin Çağlar ve Gönül Aygün’ün yanı sıra çok sayıda kitle örgütü katıldı.
Açıklamayı yapan Eğitim-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, 22 aydır süren Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde çıkarılan KHK’larla on binlerce insanın işlerinden edildiğini hatırlatırken, bunların yerine iktidar yandaşı insanların atandığını ifade etti. İktidarın ana akım aracılığıyla çıkardığı yalan haberlerle kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını dile getirirken, “Ülkemizi hak ve özgürlükler bakımından 1215’te yapılan Magna Carta sözleşmesinden daha geri bir konuma sürükleyen AKP iktidarından hesap sorma zamanıdır. 24 Haziranda yapılacak seçimlerde bizler sandığa gideceğiz. On yıllarımızı vererek elde ettiğimiz işimizi bir gece yarısı KHK’sı ile elimizden alanlara ‘Tamam’ diyeceğiz ve oy vermeyeceğiz” dedi.
‘DÜN SAVUNDUKLARIMIZIN BUGÜN DE ARKASINDAYIZ’
24 Haziran seçimlerinde sandıklara sahip çıkacaklarını söyleyen Kılıç, AKP politikalarını eleştirenler iktidar tarafından ‘Terörist’ ilan edildiğini belirtti. Bedel ödediklerini kaydeden Kılıç, “Bunun hesabını şimdi biz soracağız. Bırakın artık ‘Tamam’ yalanlarınızdan ‘Sıkıldık’. Bilimi yargıladınız, akademiyi boşalttınız, öğrencisini ve bilim insanını barış dediği için tutuklattınız. Yazmayan, konuşmayan, düşünmeyen, sorgulamayan ve itiraz etmeyen bireyler olmamızı istediniz, bütün bunlardan da ‘Sıkıldık’. Mücadele kararlılığımız bugün dünden daha güçlendi, haklılığımız bu gün daha fazla kabul görüyor. Dün savunduklarımızın bugün de arkasındayız, arkadaşlarımız mutlaka işlerine geri dönecekler ve mutlaka biz kazanacağız” şeklinde konuştu.