14 Mayıs 2018 Pazartesi

Filistin Halkının Kırımına Sessiz Kalmayalım Enternasyonalist Dayanışmayı Büyütelim...!

Kendi topraklarına dönmek isteyen ve başkentleri Küdüs’ün ABD emperyalizmin desteğiyle işgal edilmesine sessiz kalmayan Filistin halkının direnişine İsrail devleti 55.kişiyi katledip 3 bine yakın kişiyi yaralayarak, kan ve zulümle yanıt verdi.
Arkasına ABD ve Batılı emperyalist güçlere dayayan ve hiçbir ululslararası kurallara uymayan Siyonist İsrail rejimi, Filistin halkının topraklarını gasp edip, burada tam bir faşist ırkçı saldırganlığı yerleştirdiği ölçüde hedeflerini büyüttü ve Filistin’in başkenti Kudüs’ü kendi başkenti ilan etme pervasızlığı içinde oldu.. ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınması ve Nakba’nın 70. yılı nedeniyle Filistin halkının Gazze’de “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü”ne yönelik İsrail saldırısında ilk gelen haberlere göre, Filistin halkından 55.kişi Siyonist İsrail ordusu tarafından katledildi. 3 bine yaklaşan yaralı var. İsrail ordusunun katliamcı özel birlikleri halka yönelik saldırıya dahil oldu.
Başta Türkiye de işbaşında AKP iktidar olmak üzere, lafta Filistin halkının yanında olduğunu öne süren Müslüman ülkelerin gerici-faşist iktidarları, İsrail’e karşı hiçbir yaptırım uygulamıyor-uygulamakta istemiyor. Uluslararası ve ikili anlaşmalar sorunsuz devam ettiriliyor.
Öte yandan, tüm dünyada çeşitli ulus ve ulusal azınlıklardan devrimciler, işçi ve emekçiler Filistin halkıyla enternasyonlist dayanışma içindedir. Dünyanın dört bir yanında Filistin halkına destek eylemleri yapılmakta ve enternasyonal dayanışma yükseltilmelidir.
İkiyüzlü AKP iktidarının 3.günlük yas ilan etmesi ve İstanbul miting yapma kararları ve İslamcıların timsah gözyaşları hiçte inandırıcı değildir. İsrail siyonistleri Filistin halkını katlederken, Erdoğan'ın AKP iktidarı İsrail devletiyle ilişkilerini çok yönlü sürdürdü ve halada sürdürmektedir. Gerçekten de AKP iktidarı Filistin davasına sahip çıkmada samimi olmuş olsaydı İsrail Siyonist devleti ve Onu destekleyen başta ABD emperyalizmi olmak üzere emperyalist ve gerici devletlerle politik-diplomatik-askeri ve ekonomik ilişkileri keserdi. Ama İsrail Siyonist devleti yıkılmadan ne İsrail halkları ve nede Filistin halkı özgürleşemez. Ortadoğunun kanayan yarası Filistin sorunu laik, demokratik ve özgür Filistin devletini kurulmasıyla çözüme kavuşacaktır.
Yoksul ve mazlum Filistin halkının yanındayız!
Kahrolsun Katliamcı Siyonist İsrail devlet!
Yaşasın Filistin Halkının Eşit, Özgür, Laik, Demokratik Bir Filistin Direnişi !
15.05.2018
HALKIN BİRLİĞİ