23 Mayıs 2018 Çarşamba

El Kaide'den yargılanan isim, AKP'de birinci sıradan milletvekili adayı..!


24 Haziran seçimleri öncesinde partilerin aday listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edildi. AKP'nin Van listesinde ise sürpriz bir isim yer aldı.
Odatv'nin haberine göre daha önce Van'dan AKP Belediye Başkan adayı da olan Osman Nuri Gülaçar, AKP'den 24 Haziran'da 1. sıradan milletvekili adayı gösterildi.
Gülaçar, Gülaçar, 15 Ekim 2009 tarihinde Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince El Kaide’ye yönelik operasyonda 16 şüpheli ile birlikte gözaltına alınmıştı.
Şüphelilerden Osman Nuri Gülaçar ile birlikte 3 kişi tutuklanmıştı. İki ay cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Gülaçar, yargılandığı Van 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde beraat etmişti. Gülaçar'a "El Kaide Yapılanmasının Van'daki Sorumlusu" suçlaması yöneltilmişti.
Ayrıca Odatv'de yer alan haberde, Gülaçar AKP'den belediye başkan adayı iken Van’da düzenlenen karşılama mitinginde Hizbullah bayrakları açılmıştı.
Ocak 2014'te Van merkezli El Kaide operasyonunda da Gülaçar'ın evi aranmıştı. Gülaçar da 2014 yılının Ocak ayında yaptığı basın açıklamasıyla hakkında yazılanları doğrulamış ve, “Emniyet, gerekse savcılıktan yapılacak bir davete icabet edebileceğimiz bilinmesine rağmen, saat 05.00'da arama yapılmak istenmesi manidardır. Buna rağmen yapılan aramalarda hiç bir suç unsuru bulunmamıştır. Hakkımızda hiçbir gözaltı kararı da yoktur. Aramanın gerekçesi hakkında da bilgi vermeyeyim. Benim gözaltına alındığım yönünde çirkin iftira kampanyası başlatılmıştır. Daha önce de 2009 yılında asılsız suçlamalarla mağdur edilmiştik. Mağdur edildiğimiz davadan tekrar mağdur edilmek istenmekteyiz” demişti.