22 Mayıs 2018 Salı

Maduro ABD’li üst düzey diplomatları “istenmeyen kişi” ilan etti: 48 saatiniz var..!


Venezüella devlet başkanı Nicolas Maduro, ABD Maslahatgüzarı Todd Robinson ile ABD Büyükelçiliği Siyasi İlişkiler Sorumlusu Brian Naranjo’yu “istenmeyen kişi” ilan etti ve iki diplomata ülkeyi terk etmeleri için 48 saat tanıdı. Maduro, bu kararın, ülkenin egemenliğini savunmak ve Washington’ın Venezüella’ya ve halkına yönelik müdahaleci politikalarını reddetmek amacıyla alındığını açıkladı.
Maslahatgüzar “bir askeri komplo”ya karışmış
Yeniden başkan seçilişinin resmi ilanının yapıldığı törende konuşan Maduro, ABD Büyükelçiliğinin ülkenin askeri, ekonomik ve siyasi meselelerine karıştığını ve bu duruma ilişkin yakın zamanda halka kanıtları sunacağını söyleyerek, maslahatgüzar Todd Robinson’ın “bir askeri komplo”ya karışmış olduğunu açıkladı.
“Ne komplolar ne de yaptırımlar Venezüella’yı engelleyemez” diyen Maduro, hükümetinin ABD Büyükelçiliğine Venezüella’nın iç işlerine karışmaları nedeniyle bugüne kadar yirmiden fazla uyarıda bulunduğunu fakat diplomatların bunları dikkate almadığını da belirtti.
“Sayısız engeli aşıp geldik”
Maduro, Venezüella’nın geleneksel olmayan savaş biçimleri ile karşı karşıya olduğunu, yeniden sömürgeleştirilmek istendiğini ve demokrasisinin yok edilmek istendiğini fakat Venezüella halkının bütün bunları boşa çıkardığını dile getirdi. “Bizi buraya bir mucize getirdi. Sayısız engeli aşıp geldik. Bu mucizenin yaratıcısı ise kendi gücüne güvenen Venezüella halkıdır” diyen Maduro, “Venezüella her türden zorluğu aşacak güçtedir ve demokratik ve kurumsal olgunluğa ve bilincin gücüne sahip bir ülkedir” sözlerini sarf etti.