22 Mayıs 2018 Salı

İşe geri dönmek için Ankara'ya yürüyorlar..!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde (İZSU) güvenlik görevlisi olarak çalışan Ali Ünlü ve Serhan Korkmaz, haksız yere işten çıkarıldıklarını söyleyerek Ankara'ya yürüyüş başlattı. İzmir Konak Meydanı'ndan başlayan ve yaklaşık 15 gün sonra CHP Genel Merkezi'nde sona ermesi planlanan yürüyüşe, Özel Güvenlik İşçileri Sendikası Genel Başkanı Serdar Aslan da bir süre eşlik etti.
Dün İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yapan DİSK/Güvenlik-Sen üyesi işçiler, işe iade talebiyle başlattıkları yürüyüşe bgün devam ediyor. Yürüyüş sırasında ETHA'ya konuşan Ünlü, yıllarca çeşitli kademelerde yönetici olarak çalıştığı CHP'nin kendilerine sahip çıkmadığını, bu nedenle seslerini duyurabilmek için Ankara'ya yürüdüklerini belirtti. Korkmaz ise "Cumhuruyet Halk Partisi halka kapalı" diyerek kendilerine destek olmayan CHP'li yöneticilere tepki gösterdi.
Yaklaşık 9 senedir İZSU Genel Müdürlüğü bünyesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan ve 2013 yılında güvenlik şefi olan Ali Ünlü ile güvenlik görevlisi Serhan Korkmaz, bazı kurum yöneticilerinin kurumun imkanlarını özel işleri için kullandığını iddia ederek 2014 yılında İZSU Teftiş Kuruluna dilekçe verdi. Teftiş kurulunun soruşturmasının ardından, İZSU’da memur amiri olan Ömer Yapan ve memur şefi Mustafa Çimen, kınama cezası aldı. Bu olaydan sonra, Mustafa Çimen itibarının zedelendiğini belirterek, 2016 yılında Ali Ünlü hakkında teftiş kuruluna dilekçe verdi. Teftiş kurulunun açtığı ve yaklaşık 2 yıl süren soruşturma sonucunda, Ali Ünlü’nün iş akdi yaklaşık 2 hafta önce, Serhan Korkmaz’ınki ise 3 hafta önce feshedildi.