16 Mayıs 2018 Çarşamba

Gelen Tepkiler ve Dayanışma Barış Atayın serbest bırakılmasını Sağladı..!


Toplumu korku cenderesine almaya çalışırken gözaltına alınan Oyuncu Barış Atay serbest bırakıldı.Yusuf Yerkel’in ‘özrü’nden sonra yaptığı açıklamalardan sonra sabah saatlerinde gözaltına alınan oyuncu Barış Atay gece yarısı serbest bırakıldı.
Bir fotoğraf üzerinden ‘günah keçisi’ ilan edildiğini söyleyen Yerkel, kamuoyundan özür dilediğini dile getirmişti.
Oyuncu Atay, Yerkel’in ‘özrü’nün ardından şu tweeti paylaşmıştı
Barış Atay
Hepiniz ağlayarak özür dileyeceksiniz. O gün geldiğinde; affedeni, acıyanı, yargılamaktan vazgeçeni de unutmayacağız! Yok öyle “torunlarla emeklilik, hepimiz kardeşiz, kavga istemiyoruz” falan.Her şey yeni başlıyor. Bu ülkeye, insanına yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz!
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’sa, dünkü yazısında Atay’ın sözlerini paylaşarak, İnce ve Akşener’e şöyle seslenmişti: “Sayın Muharrem İnce! Sayın Meral Akşener! Lütfen bu adama haddini bildiriniz!”
“Sen de yargılanacaksın Ahmet Hakan” başlığıyla yazılı bir açıklama yapan Atay şunları kaydetmişti: “16 yıllık bu iktidar ve her koşulda halka karşı tetikçi olarak kullandığı herkes, aynı Yusuf Yerkel gibi ağlayarak, yalancı bir utanç içinde özür dileyecek fakat yine de yargılanacak! Sen de onlardan birisin. Tahir Elçi’nin kanı ellerinde hala, yoksa unuttun mu? Çünkü biz unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız!” demişti.
Avukat Tahir Elçi, Ahmet Hakan’ın ‘Tarafsız Bölge‘ programında sarf ettiği “PKK terör örgütü değildir” sözlerinin ardından Diyarbakır’ın Sur ilçesinde çıkan çatışma sırasında öldürülmüştü.
Atay’ın sabah saatlerinde gözaltına alındığını avukat Efkan Bolaç, “Nihayet Barış Atay’ı gözaltına aldırmayı başardılar. Birilerine yargılanacaksın demek veya affetmiyorum demek ne zamandır suç oldu” diye duyurdu.