1 Nisan 2010 Perşembe

14 yaşında sırtından vurdular



Foto: 14 yaşında sırtından vurdular Amed'in Lice ilçesinde, 14 yaşındaki Ceylan Önkol'un koyun otlatırken havan topuyla katledilmesinin ardından, 14 yaşındaki Mehmet Nuri Tançoban adlı lise öğrencisi de Alaköy Karakolu'nda görevli askerler tarafından vuruldu.

Lise öğrencisi Mehmet Nuri Tançoban, Taraf'ın haberine göre, İran sınırına 10 km mesafedeki Van'ın Çaldıran İlçesi'ndeki bir tarlada ölü bulundu. Babası askeri suçladı, oğlunun Alaköy Karakolu'nda görevli askerler tarafından vurulduğunu anlattı.

O daha çocuktu...

Askerler tarafından alınan cenazeyle birlikte Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden baba Cafer Tançoban şunları anlattı: "Oğlum Mehmet Nuri ile arkadaşları köyden 2 kilometre uzakta olan tarlaya gitmişler. Bu esnada Alaköy Karakolu'nda görevli askerleri gördüklerinde korkup kaçmışlar. Askerler oğlumu sırtından vurmuşlar. Oğlum, daha çocuktu. Bir oğlum da İzmir'de asker."

Cinayeti gören köylüler gözaltına alındı

Baba Tançoban, cinayeti gören dört köylünün de M. Şirin Tançoban, Metin Tançoban, Ayhan Bozkaya, Erhan Tançoban'ın da gözaltına alındığını söyledi. Ateşli silahla vurulmuş

Otopsi raporu baba Cafer Tançoban'ı doğruladı. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan otopside liseli gencin ölümüne ateşli silah çekirdeğinin neden olduğu belirlendi.

Hastane önüne gelen BDP'liler adına açıklama yapan İl Başkanı Av. Cüneyt Caniş de İran sınırında son bir yıl içinde kaçakçılık iddiasıyla 30 kişinin öldürüldüğünü kaydetti.