1 Nisan 2010 Perşembe

2 ayda 46 kadın öldürüldü



Foto: 2 ayda 46 kadın öldürüldüAdana Kadın Platformu, 1 Şubat-31 Mart tarihleri arasında kadına yönelik şiddet raporunu açıkladı. Raporda, 46 kadın ve 2 travestinin öldürüldüğü, 6 kadının intihar etiği, sayısız kadının da şiddete ve cinsel tacize maruz kaldığı belirtildi.

Adana Kadın Platformu Şubat ve Mart aylarında kadına yönelik şiddet raporunu İnönü Parkı'nda açıkladı. Açıklamada, 'At sizin, silah sizin, şeref sizin, namus belasına döktüğünüz kan bizim' pankartı ve 'Öldüren sevginizi istemiyoruz', 'Namusumu kaybettim bulmayacağız' yazılı dövizler ve üzerinde 'Kadın katliamlarına son' yazılı tabut taşındı.

Platform üyesi Av. Sevil Arıcı yaptığı açıklamada, Türkiye'de her gün 3 kadının, babası, eşi, sevgilisi, kardeşi ya da kendisinde bu hakkı gören herhangi bir erkek tarafından öldürüldüğünü belirterek, devlet görevlilerinin, bu cinayetleri önlemek için adım atmadığını, hatta teşvik eden adımlar attığını belirtti.

'Şiddet olayları artıyor'

Kadına yönelik şiddet olaylarının günden güne arttığına işaret eden Arıcı, "Bizler Adana Kadın Platformu olarak bir yandan kadına yönelik şiddet olaylarının çetelesini tutarken, bir yandan da şiddet gören kadınların davalarını takip etmeye çalışıyoruz" dedi. Adana'da öldürülen Demet Eygi, Tuğçe Anlaş, Derya Boğa ve Mersin'de öldürülen Gülbinşah Yerci'nin davalarını takip ettiklerini hatırlatan Arıcı, 9 Mart 2010 tarihinde, Niğde Ulukışla'da cinsel saldırıya uğrayan G.Ö.'nün davasını da platform olarak izleyeceklerini söyledi.

Arıcı, davalara sahip çıkarak, hem mağdurların yakınlarına destek olmayı hem de suçluların hak ettikleri cezalara çarptırılmalarını hedeflediklerini dile getirdi. Platform raporunda, 2 ay içinde 46 kadın ve 2 travestinin öldürüldüğü, 6 kadının intihar ettiği, sayısız kadının da şiddete ve cinsel tacize maruz kaldığı açıklandı. (Günlük)