1 Nisan 2010 Perşembe

Çetin Doğan tahliye edildi

Balyoz soruşturması kapsamında Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ında aralarında bulunduğu 19 kişi tahliye edildi.

Balyoz soruşturması kapsamında emekli Orgeneral Çetin Doğan, Tümamiral Semih Çetin ve emekli Korgeneral Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu 19 kişi tahliye edildi.

11 MUVAZZAF 8 EMEKLİ ASKER
Tahliye edilenler arasında 11 muvazzaf, 8 emekli asker bulunuyor.

"Balyoz Planı" iddiaları soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Tümamiral Semih Çetin ile emekli Korgeneral Engin Alan'ın tahliyesine karar verildi.

TAHLİYE KARARI KUBAN'DAN
Çetin ve Alan'ın avukatlarınca, tutukluluğun kaldırılması yönünde yapılan başvurular, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Üye Hakimi Oktay Kuban tarafından değerlendirildi.

Değerlendirme sonucu, soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Tümamiral Çetin ile emekli Korgeneral Alan'ın tahliye edilmesine karar verildi.

Böylece soruşturma kapsamında tutuklu asker sayısı 6'ya düştü.

ERGENEKON TUTUKLUSUNA BALYOZ SORGUSU
Bu arada İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı Albay Cengiz Köylü'nün 'Balyoz Güvenlik Harekat Planı' soruşturması kapsamında ikinci kez ifadesi alındı.

Cengiz Köylü savcılık sorgusunun ardından 'Cebir ve şiddet kullanarak hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek' iddiasıyla tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi.

'Balyoz Güvenlik Harekat Planı' soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu Hasdal Cezaevi'nden 23 Şubat'ta ifade vermek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na getirilen Köylü, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.