8 Nisan 2010 Perşembe

Balyoz’da 25 general ifade vermeye gidiyor

Balyoz soruşturması kapsamında 25 general ifade verecek.

Turan Çolakkadı: 'Balyoz operasyonlarını 'durdurma' diye bir şey söz konusu değil. İfadesi alınması gerekli görülen muvazzaf generallerin ifadesi alınacak. İfadeler başsavcı vekilleri tarafından alınacak' dedi.

İki savcının Balyoz soruşturmasından alınmasıyla ilgili de açıklamada bulunan Çolakkadı, 'Generalleri benim sorgulamam gerekiyordu. Bir arkadaşımız da emekli olmak üzere. Yeni görevlendirilen iki yüksek kademeli savcılarımız da bana sorgulamalarda yardım edecek' diye konuştu.

'Gözaltı yetkisi bende' demişti
Balyoz Soruşturmasını yürüten savcılardan Bilal Bayraktar ve Mehmet Berk soruşturmadan alınmıştı. 2 savcının, Başsavcı'nın ''Benim onayım olmadan gözaltı olmasın'' talimatını yerine getirmedikleri için görevden alındıkları iddia edildmiş, Başsavcı vekili Turan Çolakkadı, savcıları görevden alma yetkisinin kendilerinde olduğunu açıklamıştı.

14 ilde 95 kişiye gözaltı kararı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin soruşturmadaki iki savcı Bilal Bayraktar ve Mehmet Berk'i değiştirmişti. Başsavcı Engin, 14 ilde 95 kişi hakkında gözaltı kararı ile yürütülen Balyoz soruşturmasının 3. dalga operasyonunu da durdurmuştu.