8 Nisan 2010 Perşembe

Direnişte 30'lu günler

TÜBİTAK direnişçisi Aynur Çamalan, direnişinde 30'lu günlere girdi. TÜBİTAK çalışanlarının "ilgisi" artmaya başladı...

30. gün

Aynur Çamalan'ın sağlık problemlerinden dolayı direniş dün 11:30 sularında başladı. Uzun süre aradan sonra ilk defa geç başlayan direniş her zamanki gibi pankart ve dövizleri yerleştirerek başladı. Havanın sıcacık yüzünü gösterdiği ve içimizi ısıtan güneşin altında eyleme başladık. 1 ve 2 Nisan tarihlerinde Tekel işçisi ziyaretçilerin ardından dün ve bugün biraz daha yalnız geçiriyorduk. Tabii bunun altında yatan nedenler ortadaydı. Bu da devrimci yapılar hariç, diğer kitle örgütlerinin ilgisizliği ve sendikaların da TÜBİTAK direnişine olan ısrarcı ilgisizliği halen daha devam ediyor.

30. günde sevindirici olansa bugüne kadar olmadığı kadar TÜBİTAK çalışanlarının eyleme ilgi göstermesi oldu. Tek tek bireyler halinde Aynur'u ziyaret eden TÜBİTAK çalışanları oldukça moral oldu. Direniş ve süreç hakkında bilgi alan ziyaretçiler, sohbetlerinde sendikalarına güvenmediklerini ifade ettiler. Ziyaretçiler giderken Aynur'u desteklediklerini ve başarılar dilediklerini söyleyerek ayrıldılar.

Akşamüstü saat 17:00 sularında Ankara Yeni Demokrat Kadınlar toplu olarak Aynur'u ziyarete geldiler. Sloganlar eşliğinde gelen grup direniş yerinden de sloganlarla karşılandı. ''Aynur Çamalan yalnız değildir", "Direne direne kazanacağız", "Her yer Tekel her yer direniş", "Birlik, mücadele, zafer!'' sloganları uzun süre atıldı.

Ziyaretçiler arasında 2 annemiz de vardı. Annelerimiz de Aynur'a her zaman destek olduklarını ve her zaman yanında olduklarını söylediler. Yeni Demokrat kadın sözcüsü arkadaşımız kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında bu sömürü düzeninde kadının iki kez fazla sömürüldüğü, bundan dolayı da Tekel direnişindeki kadın emekçilerin bir adım önde ve daha militan tavır sergilediklerini ve Aynur Çamalan'ın da bu süreçte onlarla birlikte mücadele ettiği için TÜBİTAK'tan atıldığını ifade etti. Alkış ve sloganlarla devam eden eylem beraberce bitirildi.

31. gün
Aynur Çamalan'ın TÜBİTAK eylemi bugün tam zamanında başladı. Ancak bugün hava çok soğuk ve yağmurluydu. Bir ara battaniyelerle oturan direnişçi arkadaşlarımız, her şeye, her zorluğa rağmen direnişi bırakmayacaklarının mesajını verdiler yine bugün TÜBİTAK yetkililerine.

Gün içerisinde EHP'den bir ziyaretçi gelip direnişçilerle sohbet etti. Bunun dışında TDK çalışanlarından üç kişi de gelip direniş hakkında bilgi aldı ve kısa bir sohbet yapıldı. Bunun dışında yağmur ve soğuğa rağmen inatla yerlerinden ayrılmayan direnişçilere çevre esnaftan sıcak çay, kahve ikram edildi. Alınteri