1 Nisan 2010 Perşembe

Jet Fadıl geri döndü

Fadıl Akgündüz, İstanbul'da yapacağı devre mülk otelin pazarlamasını yaparken bir grup tarafından protesto edildi.

Almanya, Hollanda ve Fransa'daki Türkler'den 1998 ve 2000 yılları arasında 'yüksek kar payı' vaadiyle para toplayıp dolandırıcılık suçlamasıyla cezaevinde yatan, kamuoyunda 'Jet Fadıl' olarak bilinen Fadıl Akgündüz, Didim Akbük'teki otelinde İstanbul'da yapacağı devre mülk otelin pazarlamasını yaparken bir grup tarafından protesto edildi. Protestocu 20 aile jandarma zoruyla otelden çıkarıldı.

Fadıl Akgündüz, pazartesi gecesi Aydın’ın Didim İlçesi’ne bağlı Akbük Beldesi’nde sahibi olduğu 5 yıldızlı Caprice Otel'in lobisinde, İstanbul'da yapacağı ‘devremülk otel’ Caprice Gold'un pazarlamasını yaparken bir grup tatilci tarafından protesto edildi. 110’u tanıtım için paket programla İstanbul ve Avrupa’dan gelen, 40’ı da Almanya’dan otele tatil için gelen 150 kişinin izlediği toplantıda, Bayrampaşa'da yapılması planlanan, ancak inşaatına henüz başlanmamış otelde konaklamanın 15'er günlük devremülkler şeklinde olacağını, Caprice Gold ile İstanbul'da bir otelin ilk kez devre mülk şeklinde işletileceğini anlatan Akgündüz, projeden satışlar için ön ödeme aldıklarını söyledi.

VERİLEN PARALARIN GARANTİSİ NEDİR
Protestocu grubun anlattığına göre Almanya'da sosyal danışman olarak görev yapan dinleyicilerden 27 yaşındaki Sevda Tanrıverdi Bahçi, Akgündüz'e daha önce yurtdışında yaşayan Türkler'den yüksek kar payı vaadiyle para toplayıp, ödemeleri yapmadığını hatırlattı, “Fadıl Bey, sizin yüzünüzden yüzlerce aile mağdur oldu, yuvalar yıkıldı, intihar edenler oldu. Yine aynı şekilde para toplamaya çalışıyorsunuz. Verilen paraların garantisi nedir” diye sordu.

SORUYA SİNİRLENDİ
Soruya sinirlenen Fadıl Akgündüz, “Hiç bir şeyin garantisi yok. O dönem topladığımız paralara devlet el koydu. Kurtarmaya çalışıyoruz. Siz beni itham ediyorsunuz. Size hakkımı helal etmiyorum” diye cevap verdi. Dinleyicilerden, “Mağdur ettiğiniz aileler de size haklarını helal etmiyorlar” sesleri yükselince gerginlik arttı. Fadıl Akgündüz, gerginliğin tırmanması üzerine otelden ayrıldı.

AİLELER KARAKOLA GÖTÜRÜLDÜ
Fadıl Akgündüz ile tartışan, 12’si paket programla, 8’i Almanya’dan tatil için gelen yaklaşık 60 kişilik 20 aileden, dün sabah iddiaya göre oteli terk etmeleri istendi. Protestocu ailelerin bunu reddetmesi üzerine jandarmayı arayan otelin yönetimi, 20 aileden huzuru bozdukları gerekçesiyle şikayetçi oldu. Jandarma zoruyla otelden çıkarılan aileler karakola götürülerek ifadeleri alındı.

Fadıl Akgündüz'e hakaret etmediklerini, sadece soru sorduklarını savunan Sevda Tanrıverdi Bahçi, “Fadıl Bey soru sormamıza bile katlanamadı. Demek ki sistemi bu şekilde işliyor. Dinleyeceksin, para vereceksin, ancak arkasına düşmeyeceksin, sormayacaksın” dedi.

HAYALİ PROJE SATIYORLAR
Sevda Tanrıverdi Bahçi’nin doktor eşi Seyfullah Bahçi ise, “Otelin genel müdürü satış yapmalarını engellediğimiz gerekçesiyle otelden atıldığımızı söyledi. Ekmek paralarıyla oynadığımızı iddia etti. Dolandırılan yüzlerce ailenin ekmeği, ekmek parası ne oldu? Hayali bir projeyi satıyorlar. Biz de haklı olarak önceki olayları hatırlattık. Cevap veremediler. Alıcıların dikkatli olmalarını öneririm” diye konuştu. Otel yetkilileri konu ile ilgili konuşmak istemedi. Fadıl Akgündüz'ün bu gece otele yeniden geleceği ve İstanbul'daki otelinin pazarlamasını yapacağı öğrenildi.

CAPRİCE GOLD
2012 yılında bitirileceği söylenen Caprice Gold Otel için Bayrampaşa Belediyesi'nden, Forum İstanbul ile eski Bayrampaşa Cezaevi arasında kalan 26 bin metrekarelik arazi 49 yıllığına kiralandı. Otelin açılış tarihi Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethi olan 29 Mayıs'ı belirledi.

500’ÜN ÜZERİNDE SATIŞ YAPTI
2 bin oda ve 3 bin yataklı olarak tasarlanan Caprice Gold'da konaklama 15'er günlük devre mülkler şeklinde olacak. Elde edilen bilgilere göre, Anadolu kadar yurtdışındaki muhafazakar kitlenin de müşteri olarak hedeflendiği projede, devre mülk satışlarına da başlamış durumda. Henüz lansmanı yapılmayan projede şimdiye kadar 500'ün üzerinde devre mülk satışı gerçekleştiği iddia ediliyor. Öte yandan devre mülkü alanlar kullanmadığı dönemlerde kiraya verebilecek. 300 bin metrekarelik inşaat alanına sahip otelin maliyetinin ise, 350 milyon dolar civarında olması bekleniyor. Devremülklerin hepsinin satılması durumunda elde edilecek ciro ise 2 milyar dolar.

EN KÜÇÜK ODA 23 BİN TL
Otelde odaların büyüklükleri 19.60 metrekare ile 48.20 metrekare arasında değişiyor. En küçük odanın devre mülk satış bedeli 23 bin TL. Otelde kadın ve erkek yüzme havuzları da ayrı olarak düşünülmüş. 12'si kapalı, 6'sı açık 18 havuz bu şekilde projelendirilmiş.

FADIL AKGÜNDÜZ’ÜN JET-PA TARİHİ
Fadıl Akgündüz, dolandırıcılık suçunu işlediği gerekçesiyle 10 Ekim 2002 tarihinde tutuklandı. Akgündüz'ün tutuklanmasına neden olan, Almanya, Hollanda ve Fransa'daki Türkler'den 1998 ve 2000 arasında ‘yüksek kar payı’ vaadiyle para toplamasıydı. Yaklaşık 661 kişiden gelen şikayetler üzerine başlatılan soruşturmada Akgündüz'ün 10 milyon 675 bin mark ve 51 milyar 146 milyon TL topladığı ortaya çıkmıştı. 2003'te yargılanmaya başlayan Akgündüz için 494 ile 1235 yıl arasında ağır hapis cezası istendi. Ancak, dava, cezaevinde yattığı süreç de gözönüne alınarak zaman aşımı nedeniyle 2008'de düştü. Yurtdışındaki Türklerin paraları kurtarılamadı.

Fadıl Akgündüz’e konut alanında da davalar açılmıştı. Jetpa Holding, 1998'de Ankara'da Jetkent- 3 adı verilen bir site inşaa etti. Evlerin 2001'de verileceğini taahhüt etti. Ancak, 1998-2001 döneminde evler bir türlü teslim edilmedi. Gerekçe olarak da o dönemde evlere koyulan ihtiyati tedbir kararı gösterilmişti. Jetpa'nın konuttaki İstanbul macerası ise Beylikdüzü'nde gerçekleşmişti. Beylikdüzü'nde Fadıl Akgündüz'e ait Jetpa konutlarından alan vatandaşların mallarına da el konulmuştu.