18 Şubat 2017 Cumartesi

Binali Yıldırım hakkında ajan imamlarla ilgili suç duyurusu..!

Başbakan Binali Yıldırım'ın Almanya'yı ziyaret ettiği sıralarda Almanya Parlamentosu Milletvekili Volker Beck, Alman makamlara çağrıda bulunarak, Başbakan Yıldırım'ın 'DİTİB imamlarının ajanlık soruşturmasıyla ilgili ifadesinin alınmasını ve gerekirse tutuklanmasını' istedi.
Beck, merkezi Karlsruhe'de bulunan Federal Başsavcılık, Duisburg Savcılığı ile bugün Binali Yıldırım'ın miting yaptığı Obernhausen Polisi'ne yazılı suç duyurusunda bulundu. Başvuruda, imamların direkt Başbakanlığa bağlı olduğu, dolayısıyla Başbakan Yıldırım'ın da ajanlık faaliyetinde rolünün olduğu dile getiriliyor.
Artı Gerçek'in Der Spiegel Dergisi'ne dayanarak verdiği habere göre, Beck tarafından yapılan başvuruda, Başbakan Binali Yıldırım hakkındaki suçlar da şöyle sıralanıyor: Ajanlık faaliyetinde bulunmak ve suç ortaklığı, ajanlık faaliyetine teşvik, ajanlık faaliyetine yardım.
Yeşiller Partisi Milletvekili Beck, ajan imam soruşturmasının Binali Yıldırım'a kadar genişletilmesini, ifadesinin alınmasını ve gerekirse soruşturma sonuçlanıncaya kadar Almanya'dan çıkışına izin verilmeyerek tutuklanmasını talep etti.

Obernhausen Emniyet Müdürü, Beck'in suç duyurusuna ilk tepkiyi verdi ve Federal Başsavcılık'ın Federal Kriminal Dairesi'ne soruşturma yetkisi verdiğini kaydetti.