18 Şubat 2017 Cumartesi

Devrimci Lise Kordinasyonları: 'Bizim için de Hayır de'

Devrimci Lise Kordinasyonları, 16 Nisan' da yapılacak olan Referandum'da 'tek adam rejimine' karşı bir kampanya başlattıklarını açıkladı.
''Bizim için de Hayır de'' şiarıyla başlatılan kampanyanın açıklamasında, ''Biz liseliler de; saltanatlıklarıyla ceplerini daha da dolduracak, başta eğitimde ele aldıkları anti-bilimsel adımlar olmak üzere toplumun tüm farklılıklarını tek tipleştirecek, birbirine kırdıracak olan BAŞKANLIK sistemini reddediyor; ülkemizin karanlığa ve uçuruma doğru giden yönünü demokratik, lâik ve bilimsel bir eğitimin yönüne çevrilmesi için; BİZİM İÇİN DE HAYIR DE'menizi istiyoruz!'' denildi.
Devrimci Lise Kordinasyonları açıklamasının tam metni:
Sarayİktidarın, ülkemizi 14 yıl içerisinde hem iç hem de dış da savaşa sürüklemiş; her gün patlayan bombalarla politikalarını beslemişlerdir.
Toplumun tüm parçalarını kendi tiranlıkları, saltanatlıkları uğruna büyük bir yıkıma uğratmışlardır. Çürük, iflâs eden ve akıl dışı politikalarıyla ülkemiz sosyal, bilimsel ve ekonomik hiç bir gelişim göstermediği gibi her geçen gün uçuruma bir adım daha yaklaşmaktadır.
Elinde hiç bir politika kalmayan Sarayİktidarın; dünden bugüne işlediği hırsızlık, katliam, sömürü vb. suçlarının üstünü örtmek ve buna meşrû bir kılıf giydirmek adına "BAŞKANLIK" sistemini kendilerine can iksiri olacağı için istemektedirler. Aldıkları bu canla kendi yaşam ve tarzlarını kendinden olmayanlara dayatacak, tek tipleştirecek; istedikleri rejimin temellerini atıp şekillendireceklerdir. Bunu ise ilk olarak eğitimden başladıklarını açıkça görmekteyiz. Eğitim müfredatında felsefe dersine ilişkin eleştiri metninde dünyaya yön veren Karl Marks, Jean Paul Sartre gibi dünyayı sarsan bir çok filozofa yer verilmediği, biyoloji ders programından "Evrim Teorisi" ni kaldırmaları ve oluşturdukları yeni taslak ile dinî gün ve bayramlara katılmaya yönelik hazırlıklar yapılacağı ve bunun üzerinde durulacağı açıkça belirtilmektedir.

Biz liseliler de; saltanatlıklarıyla ceplerini daha da dolduracak, başta eğitimde ele aldıkları anti-bilimsel adımlar olmak üzere toplumun tüm farklılıklarını tek tipleştirecek, birbirine kırdıracak olan BAŞKANLIK sistemini reddediyor; ülkemizin karanlığa ve uçuruma doğru giden yönünü demokratik, lâik ve bilimsel bir eğitimin yönüne çevrilmesi için; BİZİM İÇİN DE HAYIR DE'menizi istiyoruz!