20 Şubat 2017 Pazartesi

Faşist Çetelerden Müjdat Gezen Sanat Merkezine kundaklama..!

İstanbul Kadıköy'deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi yakılmaya çalışıldı. Binanın önüne gelen kişi kapıya benzin dökere ateşe verdi ve bölgeden uzaklaştı.
İtfaiyenin kısa sürede söndürdüğü yangının ardından bahçede yürütülen aramalarda şişe ve çöp kovalarında plastik eldiven bulundu. Binanın girişinde büyük çapta maddi hasar meydana geldi.
Saldırı ile ilgili Sözcü’ye konuşan Müjdat Gezen “Bir kundaklama olayı. Görüntülerde de mevcut. Sakallı bir herif elinde benzin bidonu ile sokağa giriyor ve döküp ateşe veriyor. Polisin çalışması sürüyor. Umarım en kısa sürede aydınlatılır” dedi
Müjdat Gezen: Hükümet bunlara yol veriyor
Kadıköy'deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin kundaklanmasıyla ilgili Müjdat Gezen açıklama yaptı.
Müjdat Gezen, şunları söyledi:
'AKİT VE BURHAN KUZU FIŞTİK ATIYOR'
"Yangınlar, alevler bizim içimizdeki alevleri söndüremez. İçimizde ateş farklı bir ateş. Atatürk ateşi, Cumhuriyet ateşi. Ona bir şey olmuyor . Yalnız birazdan izleyeceğiniz görüntüde bu okulun neden yanmadığını, koruyucusunun kim olduğunu çok güzel göreceksiniz. Çok hoşunuza gidecek o görüntü. Alevlerin arasında bronzdan Atatürk silüetini çok net göreceksiniz. Burası dünyanın ilk ve tek parasız özel okulu, 26 yıldır... Burada adı geçen gazete ve Burhan Kuzu böyle bir fiştik atıyor. Yine Akit gazetesi bundan 2-3 yıl önce bana böyle bir şey yaptığında koruma istemiştim. Emniyet vermemişti. Akit haberini yaptığı son haberden sonra emniyetten bana telefon geldi 'koruma ister misiniz' diye. Okula eve ve tiyatroya koruma teklifini kabul ettim."
'TERÖR POLİSİ GÖRÜNTÜLERİ İZLEDİ'
"Bu bizim 'hayır' oyu vermemize, 'hayır' için topyekün birleşmemize engel olamaz" diyen Gezen, "Burada önemli olan hükümet bunlara yol veriyor. Çünkü biz Anayasa'nın en baş kişisi tarafından çiğnenen bir ülkede yaşıyoruz. Burası eski Teksas var ya onu geçmiş durumda. Yani hükümet diyor ki devam edin siz, nasıl olsa mahkemeler de elimizde siz devam, diyor. Ama bu böyle devam etmez. Çünkü bu 'hayır' oylarının yapılan bütün anketlerde önde olması bunları çok ürkütüyor" diye konuştu.
Gezen, "Okulun dışındaki tahta parçaları yandı. Ama okulun koruyucusu ona engel oldu. Okulumuza bir şey olmadı. Dersler şu an devam ediyor. Terör polisi görüntüleri izledi. Bu terör suçuna giriyor. Hiçbir şey olacağı da yok. Avukatımız Akit gazetesine ve Burhan Kuzu'ya davayı açmıştı" şeklinde konuştu.
Faşist Şeriatçı AKİT Gazetesi Hedef Göstermişti..
İktidarın kontrolündeki gazeteler içerisinde seviyesizlik liderliğini hiçbir zaman kaptırmayan Yeni Akit gazetesi, Kadıköy’de Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ne yönelik kundaklama girişimini "'Pez...' Müjdat'a büyük şok!" başlığıyla duyurdu.
Akit'in Twitter paylaşımında kullandığı bu başlık, çok sayıda retweet aldı. Haberin sitedeki halinde ise "Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde yangın çıktı" başlığı tercih edildi.
Akit'in Twitter'daki başlığı, sosyal medyada büyük tepki çekti. Çok sayıda kullanıcı, paylaşımın altında tepkisini gösterdi.
AKİT TV HEDEF GÖSTERMİŞTİ
Müjdat Gezen ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi geçtiğimiz günlerde Akit TV’de hedef gösterilmişti. Kanalın sunucularından Ahmet Kezer, Müjdat Gezen’e hakaretler yağdırmış, “Şimdi kalkmış Müjdat Gezen Sanat Merkezi denen bi yerde sanat öğrettiğini iddia ediyor. Biraz bacak aç... Bunlara gönderdiğiniz çocuklarınız oradan nasıl çıkar” ifadelerini kullanmıştı.
Akit gazetesi ve televizyonu ile Burhan Kuzu tarafından hedef gösterilen Gezen’e koruma verilmişti.