20 Şubat 2017 Pazartesi

‘Zagros’ ismine yasak..!

Yüksekova’da hiç bir gerekçe gösterilmeden önce 3 gün önce Zagros İş Merkezi’nin tabelası söküldü. Tabelanın indirilmesine tepki gösteren esnafın ise tehdit edildiği iddia edildi.
HDP Van Milletvekilli Lezgin Botan, Yüksekova’da esnafı ziyaret etti. Tabelanın sökülmesiyle ilgili kendisine ulaşan bilgileri aktaran Botan, “Tümen Komutanı, Emniyet Müdürü ile Cengiz Topel Caddesi üzerinde araba ile geçerken Zagros ismini görüp ‘Bunu hemen değiştirin’ talimatı vermiş. Bu talimatı alan emniyet yetkilileri, Zagros tabelasını hiçbir hukuki dayanak göstermeden söktü. İş merkezinde bulunan iş yeri sahiplerinin itirazlarına tehdit ile karşılık verilerek, itiraz etmeleri halinde sonucuna katlanılacağı tehdidinde bulunulmuş” dedi.
‘İSME TAHAMMÜLLERİ YOK’
Kürtçe isimlerin değiştirilmesine tepki gösteren Botan, “Amedspor ismi, yöresel kıyafetler, Kürtçe isimlere bile tahammül edemiyorlar. Park, kreş ve daha bir çok Kürt kurumu sırf isminden kaynaklı ya kapatıldı ya da ismi değiştirildi. Tıpkı Erciyes gibi binlerce yıl önce ismi verilen bir dağ Zagros. Kürtlerin dağ ismine bile tahammülleri kalmamış. Devlet her ay iş merkezinden 25 bin TL vergi alıyor. Aldığı vergi ile tabelasını kaldırıyor” diye konuştu. Botan, iş merkezinin sırf isminden dolayı defalarca bombalı saldırıya uğradığını da söyledi.