23 Şubat 2017 Perşembe

Muş Cezaevi’ndeki kadın mahpuslar: JÖH cezaevini bastı, ‘Oyun başlasın’ diyerek saldırdı..!

Muş E Tipi Cezaevi’nde bulunan kadın mahpuslar, yazdıkları mektuplarla 17 Şubat’ta koğuşlarını basan JÖH ekiplerinin ve maskeli silahlı askerlerin koğuşa girerek işkence yaptığını belirtti. Mektupta şunlara yer verildi:
“AKP’nin son bir buçuk yıl içerisinde yürürlüğe koyduğu darbe mekaniği toplumda yoğun bir baskı ve zulüm yaratmıştır. Savaş politikasının hüküm sürdüğü Kürdistan’da her gün katliamlar yapılırken, AKP öldüremediklerini de cezaevlerinde işkenceden geçiriyor. Her geçen gün zindanlarda zulüm ve işkence artmaktadır.”
‘JÖH’ler cezaevine girdi’
Gazete Sujin’in haberine göre hapishanede ayda bir yapılan aramalarda hakaret edildiği, tahriklerle provokasyon yaratıldığı belirtilen mektup şöyle devam etti:
“Son olarak 17 Şubat’ta yapılan aramada gardiyan ve askerin gazetelerden kestiğimiz resimlerin bulunduğu panoya el koymaya çalışmaları sonucu karşı çıkan arkadaşlarımıza önce gardiyanlar tarafından şiddet uygulandı. Bulunduğumuz odaya bir anda onlarca maskeli silahlı JÖH girdi. Silahlarını ve coplarını kalkanlarına vurarak ‘oyun başlasın’ diyerek üzerimize yürüdüler. Direnmeye çalışan arkadaşlarımıza vurdular, bu esnada bir gardiyan yumruk atarak arkadaşımızın burnunu kırdı.
‘5 yaşındaki Roni saldırının ortasında kaldı’

Diğer arkadaşlarımıza da coplarla saldırdılar. Birçok arkadaşımız yaralandı. Bu esnada odada bulunan 5 yaşındaki Roni arbedenin ortasında kaldı. Askerler panoları ve fotoğraflarımızı paramparça ettiler. Gazete ve kitaplarımıza toplayıp götürdüler. Zindanlarda can güvenliğimiz kalmamıştır. Bizler kadın tutsaklar olarak cezaevlerinde yaşanan bu zülüm politikalarına işkencelere karşı duyarlılık çağrısında bulunuyoruz.”