26 Şubat 2017 Pazar

Partizan ve Özgür Gelecek Burosunun İşgali ve Çalışanlara Yönelik Saldırıyı lanetliyoruz..!

Halkın Birliği Gazetesi Olarak TKP-ML saflarında bir ayrışma-kopuşma yaşandığını kamuoyunu yansıdığı kadarıyla biliyoruz. Gelinen durumda bu ayrışma şiddete dönüşmüş durumda. Gerçek TKP-ML kendilerinin olduğunu iddia ederek Partizan ve Özgür Gelecek dergi bürosuna saldırıp işgal eden ve dergi çalışanlarına şiddet kullanılmasını açıklamalarda öğrenmiş bulunuyoruz. Hangi gerekçeyle olursan olsun,devrimciler arası sorunların çözümünde devreye şiddet unsurunun sokulmasını yanlış ve aynı zamanda tehlikeli buluyoruz. Daha önceden bu türden yöntemler devrimci saflarda uygulandı ve bunda devrimci hep hareket zarar gördü. Buradan hareketle Partizan ve Özgür Gelecek dergi bürosunun zoraki işgal edilip, devrimcilere şiddet kullanılmasını lanetliyor ve sorunların eleştir-öz-eleştiri ve tartışma yoluyla halkın,devrimcilerin ve kadroların denetiminde çözüme kavuşturulmasını ve devrimci harekete daha fazla zarar verilmemesini için, tüm devrimci ve demokrat akım ve çevreleri duyarlı olmaya ve karşı durmaya çağırıyoruz.
Partizan ve Özgür Gelecek dergi çevreleri geçmiş süreçte MLKP-KP-İÖ ayrışmasında ilkeli bir tutum yerine güçlüden yana tutum alarak MLKP'nin saldırılarıyla uzlaşma ve çanak tutmuştu.Elbette Halkın Birliği dergisi olarak bizler onlar gibi küçük hesap ve faydacı bir yaklaşım içinde olmayacak,sosyalist ilklere bağlı hareket edeceğiz. TKP-ML ayrışmasında şiddete başvurmaktan uzak durulsun ve telafisi güç olan olaylara geçit verilmesin.
Halkın Birliği dergisi
PARTİZAN VE ÖZGÜR GELECEK’TEN ORTAK AÇIKLAMA..!
Ocak 2017 tarihinde saflarımızdan ayrıldığını ilan eden sağ tasfiyeci hizip, bügün itibari ile Özgür Gelecek ve Partizan dergisinin Aksaray’daki merkez bürosunu basarak iki yoldaşımızı dövmüş ve büromüz işgal edilmiştir. Bu unsurlar yoldaşlarımızı döverek bir yere varacaklarını sanıyorlarsa fena halde yanılıyorlar. Bu saldırı ve taciz ilk defa yapılmıyor. Bundan bir süre önce de aynı unsurlar defalarca büromuza gelerek aynı yöntemle yoldaşlarımızı tehdit edip gitmişlerdi. Biz devrimci sorumluluğumuz gereği bu durumu kamuoyuna yansıtmamıştık.
Devrimci kamuoyuna açık ve net olarak ifade ediyoruz ki, geleneğimiz ve ilkelerimiz devrimciler arası şiddeti kesin olarak red etmektedir. Devrimciler kendi aralarındaki şiddetten çok zarar gördü. Biz tüm taraftarlarımızı sükünete davet ettiğimizi bir daha belirtiyoruz. Ancak, tüm iyi niyetimize rağmen sabrımızı test edenler bunun da bir sınırının olduğunu bilmelidirler.
Büromüzü işgal edenlere sesleniyoruz; seçtiğiniz yöntem düşmana hizmet etmektedir. Devrimci olmayan bu tutumunuzdan vazgeçin ve büromuzu derhal terk edin
Tüm devrimci dergileri, parti ve örgütleri uygulanan bu şiddete karşı tavır almaya çağırıyoruz!
Gazetemizin sosyal medya hesabı gasp edildiği için orada yayınlanan Boykot vb. açıklamalar bizi bağlamamaktadır!
PARTİZAN / ÖZGÜR GELECEK / YENİ DEMOKRAT GENÇLİK