24 Şubat 2017 Cuma

Yoksulluk ve açlığın sorumlusu emperyalist kapitalist sistemdir.!

Kapitalist dünyada açlık, yeterli ve sağlıklı beslenememenin sonucu olarak çocuk ve yetişkinlerin ölümleri yaygınlaşıyor. Emperyalist savaşları meşrulaştırmak, yaşanan felaketleri izleyerek çetelesini tutmakla görevli BM ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) yaptıkları açıklamada 1,4 milyon çocuk ve 100.000 yetişkinin açlıktan dolayı ölümle yüz yüze olduğunu açıkladı.
Birleşmiş Milletler'e göre Kuzey Sudan'da yıkıcı bir açlık hakim. Ülkenin diğer bölgelerinde de bir milyondan fazla insan açlık tehdidi altında bulunuyor. Nijerya, Somali, Güney Sudan ve Yemen 'de 1,4 milyon çocuk ise yetersiz beslenmeden dolayı ölüm tehdidi altında bulunuyor. Yemen'de 2014 yılından beri, bölgenin İran ve Suudi Arabistan’ın sürdürdükleri rekabet savaşından dolayı çocukların içerisinde bulunduğu durum daha da kötüleşti. Savaştan dolayı yetersiz beslenen çocukların sayısı yüzde 200 artarak 462 bini buldu. Nijerya'da 450 bin Somali'de 185 bin ve Güney Sudan’da, 270 binden fazla çocuk şiddetli yetersiz beslenme sorunu yaşıyor.
Yaşanan insanlık dramının nedenlerini açıklamaktan özenle kaçınan BM, bu durumun sorumlusu olan asalaklar sürüsünü yardıma(!) çağırmakla yetiniyor. BM’nin açıkladığı başka veriler, kapitalist pazarda alıcı bulamadığı için üretilen gıda ürünlerinin üçte birinin çöpe atıldığını söylüyor. Trilyon dolarların savaş bütçelerine yatırıldığı da bilinen bir başka gerçektir.
8 asalak milyarderin servetinin, dünya nüfusunun yaklaşık yarısının, 3,6 milyar insanın varlığına eşit oluğu, dünyanın yüzde 1'lik nüfusuna denk gelen 70 milyon asalağın da dünyanın geri kalan yüzde 99'undan, yaklaşık 7,2 milyar insandan daha fazla servete sahip olduğu kapitalist-emperyalist dünyada farklı bir tablonun yaşanmasını beklemek boş ve aldatıcı bir hayaldir.