21 Şubat 2017 Salı

Nusaybin Koruköy için yapılan eylemden, HDP İzmir il yöneticilerine gözaltı..!

HDP İzmir İl Eş Başkanı Mahfuz Güzelyüz ve iki il yöneticisi dün gerçekleştirilen Koruköy eylemi nedeniyle gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre; İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nun talimatı doğrultusunda HDP il yöneticileri ve parti üyelerinin dün Alsancak Kıbrıs Şehitleri caddesinde Koruköy için yaptığı basın açıklamasıyla ilgili çalışma başlattı.
“Örgüt propagandası” yaptığı öne sürülen Güleryüz ve iki yönetici polis tarafından gözaltına alınarak ifadelerinin alınması için İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü.
“Katliam ve işkenceye hayır”

HDP İzmir İl Örgütü, 11 Şubattan bu yana Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Koruköy (Xerabê Bava) köyünde yaşanan ablukaya dikkat çekmek için 21 Şubat’ta Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması düzenledi. “Katliam ve işkenceye Hayır! Koruköy yanlız değildir” yazılı pankartın açıldığı açıklamada eylemciler ağzını siyah bantlarla bağlayarak yaşananları protesto etti.