26 Şubat 2017 Pazar

Figen Yüksekdağ irademizdir” eylemleri..!

İstanbul’un 20 noktasında eş zamanlı “Figen Yüksekdağ irademizdir” eylemleri..!
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın hukuksuzca vekilliğinin düşürülmesinin ardından HDP, İstanbul’un 20 farklı noktasında basın açıklaması gerçekleştirdi. “Direne direne kazanacağız”, “HDP halktır, halk burada” sloganlarının atıldığı eylemlerde “Figen Yüksekdağ irademizdir, irademize dokunamazsınız” denildi
HDP Kadıköy İlçe Eşbaşkanı Gül Demir, Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin hukuksuz bir şekilde düşürüldüğünü vurgulayarak, “6 milyonluk seçmen kitlesinin iradesi durumundaki eş genel başkanlarımızın tutuklanması yetmez gibi, şimdi de halkın iradesinin temsili olan milletvekilliği hakları kaldırılmaya başlanmıştır. Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ’ın 21 Şubat 2017’de milletvekilliğinin düşürülmesi, yine Eş genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’a hapis cezası verilmesi, hukuksuzluğu ve usulsüzlüğü alışkanlık haline getirmiş olan hükümetin yeni bir Anayasa ve hukuk ihlalidir” şeklinde konuştu.
Kadıköy İlçe Örgütümüz önünde Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ'ın vekilliğinin düşürülmesi basın açıklaması ile protesto ediliyor.
Ataşehir İlçe Örgütü’nün HDP’ye yönelik hukuksuz kararlara karşı açıklama düzenledi. Ataşehir’de HDP binasına giren polis, Yüksekdağ’ın fotoğrafının bulunduğu pankartı söktürdü. Yüksekdağ’ın vekilliği düştüğü için bu konuda savcılık kararı olduğunu iddia eden polis, pankarta el koydu.
HDP Ümraniye’nin yapmak istediği basın açıklaması polis tarafından engellenince HDP’liler parti binasından pankart sallandırdı.
Sultangazi İlçe Eşbaşkanı Faruk Kaya, Yüksekdağ’ın vekilliğinin düşürülmesiyle halkların iradesinin teslim alınmak istendiğini belirtti. Kaya, bunun aynı zamanda “Hayır” cephesinin büyütülmesine yönelik bir saldırı olduğunu ifade etti.
HDP Sultanbeyli İlçe Örgütü “Figen Yüksekdağ onurumuzdur” sloganları eşliğinde basın açıklamasını gerçekleştirdi.
Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde yapılan basın açıklaması.
Kartal’da yapılan basın açıklaması.
HDP Kağıthane’nin gerçekleştirdiği basın açıklamasına HDP MYK Üyesi Sezai Temelli’de katılım gösterdi.
Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ'ın vekilliğinin düşürülmesine yönelik yaptığımız basın açıklaması #HAYIR
Figen Yüksekdağ’ın vekilliğini düşürülmesini Gazi Osman Paşa HDP İlçe Örgütü basın açıklamasıyla protesto etti.
HDP Fatih, hem HDP’ye yönelik hukuksuz uygulamaları basın açıklamasıyla protesto etti, hem de 8 Mart’ı selamladı: Jin jîyan azadi!
HDP Esenyurt okunan basın açıklamasıyla “Figen Yüksekdağ hakkındaki karar yok hükmündedir” dedi.
HDP Esenler’in gerçekleştirdiği basın açıklaması
HDP Beylikdüzü ilçe binası önünde Figen Yüksekdağ’ın hukuksuzca milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.
HDP Beykoz
Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin düşürülmesine dair Bahçelievler’de protesto edildi.
HDP Bayrampaşa
HDP Bağcılar vekilliği düşürülen HDP eş Genel Başkanı Figen Yuksekdag için “İrademize dokunamazsınız” eylemini gerçekleştirdi.
HDP Avcılar