19 Şubat 2017 Pazar

Şeflik Rejimine Geçit Vermemek İçin Hayır Sesi Her Yerde Yükseltiliyor..!

Kocaeli’de başkanlığa “Hayır” diyenler salona sığmadı
Kocaeli’de yeni Anayasa’ya dair yapılan panele yüzlerce kişi katıldı, etkinlik salona sığmadı. Etkinlikte konuşan Anayasa hukukçusu İbrahim Kaboğlu, konuşmasında “Kanuni Esasi’yi kimin yazdığını biliyorum bunu bilmiyorum” dedi
Kocaeli'de
Kocaeli Demokrasi Girişimi tarafından 18 Şubat’ta düzenlenen “Kocaeli Yeni Anayasayı Tartışıyor” başlıklı panel Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD)’nde gerçekleştirildi. Panele geçtiğimiz günlerde ihraç edilen Marmara Üniversitesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu konuşmacı olarak katıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı ve salona sığmadığı etkinliğe katılan üniversiteliler “Hocama dokunma” yazılı pankart açtı.
İhraç edilen akademisyenlere selam
Panelin açılış konuşmasını Kocaeli Demokrasi Girişimi Dönem Sözcüsü ve eski milletvekili Bekir Yurdagül yaptı. Yurdagül, KHK’lar ile Kocaeli’de görevinden ihraç edilen akademisyenlerin ismini okudu. Ardından ise KESK’e bağlı sendikalarda görev yapan ve kamu görevinden ihraç edilen memurların isimleri okundu. Yurdagül’ün konuşması sık sık alkışlarla kesildi.
İhraçlar en çok Kocaeli’de
Yurdagül’ün açış konuşmasının ardından Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu kürsüye çıktı. 15 Temmuz darbe girişiminin Kocaeli ile hiçbir alakası olmadığına dikkat çeken Kaboğlu, KHK’ler ile en çok ihraçların ise Kocaeli’de olduğuna vurgu yaptı. Kaboğlu Türkiye’nin içerisinden geçtiği sürecin böyle bir çelişki yaşadığına dikkat çekti.
Kanuni Esasi’yi kim yazdı biliyorum bu Anayasa’yı bilmiyorum
1876 yılında yazılan Kanuni Esasi’nin kimler tarafından hazırlandığını isim isim bildiğini söyleyen Kaboğlu, 2016’nın sonunda hazırlanan Anayasa taslağının kimler tarafından hazırlandığını bilmediğini söyledi. Kaboğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘’Gelişmiş toplumlar kendi kurumlarını ve tarihten miras aldığı kurumları daha da çok geliştirirler, az gelişmiş toplumlar ise mevcudu yıkıp yenisini yapma yoluna gider. Bu bir yazboz tahtasına dönüşür. Türkiye’deki sistem değişikliği de bu yönde ele alınmalıdır.”
Olağanüstü halin, olağanüstü hale neden olan nedenleri ortadan kaldırmak için kullanılması gerektiğini hatırlatan Kaboğlu, “OHAL yeni Anayasa yapılmak için ilan edilmedi. OHAL 15 Temmuz gecesini bize yaşatanlara karşı ilan edildi” dedi.
“Evet” diyenlere sesleniyorum
Konuşmasını “Evet” diyenlere seslenerek sonlandıran Kaboğlu, “İyi de arkadaş, lütfen bana bu anayasaya göre ileri noktalarını say. Bana göre ileri değil geridir. Çağdaş demokrasilerde kazanımların gerisine düşülmez. Bu düzenleme kazanımlarımızın gerisine düşmemize neden olacak” dedi. Kaboğlu konuşmasını tamamladıktan sonra soru cevap bölümüne geçildi. Kaboğlu kendisine yöneltilen soruları cevaplamasının ardından toplantı sona erdi.