22 Şubat 2017 Çarşamba

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde atılan hocalara uğurlama: Akademi biat etmez!

Son KHK ile 27 akademisyenin ihraç edildiği Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde öğrenciler, mezunlar ve akademisyenler buluştu. Üniversitelilerin “Cübbe iliklenmez akademi biat etmez” diyerek uğurladığı hocalar “Ara veriyoruz, gitmiyoruz. Özgür üniversite geleneğine sahip çıkacağız” dedi
Yıldız Teknik Üniversitesi’nden (YTÜ), son KHK ile ihraç edilen akademisyenler; öğrenciler, mezunlar ve akademisyenler tarafından alkışlar eşliğinde uğurlandı. Öğrencilerin ve akademisyenlerin, dışarıdan desteğe gelenlerle birlikte, Davutpaşa Kampüsü ana kapısında buluştuğu uğurlamada, polis ve Özel Güvenlik Birimleri (ÖGB) ablukası yaşandı. Kampüs ana kapısında çanta ve kimlik kontrolü yapılırken; öğrenciler, ring araçları ve otobüslerden indirilerek tek tek arandı.
“Ara veriyoruz, gitmiyoruz”
Öğrencileriyle beraber odalarını toplayan akademisyenler alkışlarla birlikle İktisat Fakültesi önünde bir araya geldi. Burada konuşan ihraç edilen akademisyenlerden Prof. Dr. Fulya Atacan “Biz bu bölümün kurucularıyız, buradaki hocalar ders veriyorsa bizim sayemizdedir. Biz ara veriyoruz, gitmiyoruz” dedi.
Doç. Dr. İsmet Akça, “Bize demokratik özgür üniversite geleneğini öğrettiler, bizler de bu geleneğe sahip çıktık ve sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi. Arş. Gör. Dr. Süreyya Algül ise “Böyle uğurlanmak bize nasip oldu, çok mutluyum” dedi.
Henüz ihraç edilmeyen akademisyenlerden Doç. Dr. Ester Ruben “Arkadaşlarımızın ihracında payı olan öğretim görevlilerine idarecilere sesleniyorum; bu vatanseverlik midir? Arkadaşlarımızı geri istiyoruz” dedi.
YTÜ öğrencileri ve mezunları, “Cübbe iliklenmez akademi biat etmez” yazılı pankartı astı. YTÜ öğrencileri ve mezunları adına yapılan konuşmada, “Hocalarımızın ifade, çalışma ve seyehat özgürlükleri ellerinden alındı. Öğrencisiyle mezunuyla biz birkez daha kefiliz ki, hocalarımız akademik hayatları boyunca bütün öğrencilerine eşit mesefade durdular. Hepimize öğretmmeye çalıştıkları şeyler bugün başlarına gelenlerin sebebidir. Onlar güleryüzü ve samimiyeti öğrettiler bize. Nasıl iyi bir hoca olurum diye düşünenler dönsünler ihraç edilen hocalarımıza baksınlar. Ülkemizin tüm kesimlerini destek, dayanışma ve mücadeleye davet ediyoruz” sözlerine yer verildi.
“Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet”
İhraç edilen ve edilmeyen akademisyenler, mezunlar ve öğrenciler hep birlikte alkışlarla YTÜ Davutpaşa Kampüsü anakapısına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşün önü Yabancı Diller Fakültesi önünde polis ve ÖGB tarafından kesildi. Ancak görüşme sonunu yürüyüş devam etti.
“Cübbe iliklenmez, akademi biat etmez” diyen YTÜ mezun, hoca ve öğrencileri yarın (23 Şubat) saat 12.30’da Yıldız Kampüsü’nde bir basın açıklaması gerçekleştirecek.