26 Ekim 2016 Çarşamba

AKP Faşizmi Diyarbakırda Herşeyi Yasakladı. faşizmin Anladığı Tek Dil Direniştir..!


Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eşbaşkan Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasını protesto için bina önünde toplananlara polis saldırdı. Aralarında eski Batman Milletvekili Ayla Akat Ata’nın da bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.
‘OHAL’in verdiği yetkiyle tüm eylemler yasaklandı’
OHAL kapsamında tüm açık alanlarda eylemler Valilik tarafından yasaklandı. Valilik açıklamasında “İlimizin huzuru ve birlik beraberliği adına, bu tür çağrılara itibar edilmemesi büyük önem arz etmektedir. Diyarbakır halkının sağduyu göstereceğine ve bu tür yasadışı çağrılara itibar etmeyeceğine olan inancımız tamdır. Bu vesileyle Diyarbakır halkımıza şimdiden teşekkür ediyoruz” denildi.
‘Kepenk kapatmak da yasak’
Valilik işyerlerinin toplu olarak kapatılmasının yasaklandığını açıkladı. Açıklamada, yasağa uymayanlar hakkında adli ve idari işlemler yapılacağı belirtildi.
Belediye önünde tazyikli su ve biber gazı: 25 gözaltı
HDP ve DBP’nin gözaltıları protesto için yaptığı çağrı üzerine aralarında HDP milletvekillerinin de bulunduğu partililer saat 11.00 sıralarında belediye önünde toplanmak istedi. Polis, tazyikli suyu ve biber gazıyla saldırıya geçti. Milletvekilleri de müdahaleden etkilendi. Aralarında eski Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zülküf Karatekin’in de bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da bölgeye geldi. Yüksekdağ, belediye başkanları serbest bırakılana kadar eylemlerin süreceğini söyledi.
İnternet erişimi yok!
Öte yandan Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Van, Elazığ, Tunceli, Gaziantep, Şanlıfurfa, Kilis ve Adıyıman’ın da aralarında bulunduğu birçok ilde hem sabit, hem mobil hatlardan internete erişim saat 10.30’dan itibaren kesilmeye başladı. Erişim sıkıntısının nedeniyle ilgili bir açıklama yapılmadı.