22 Ekim 2016 Cumartesi

Cağaloğlu Anadolu’da ‘proje okul’ isyanı: “Okuluma dokunma!”

Proje okullardan yükselen tepkilere Cağaloğlu Anadolu Lisesi de eklendi. Velisi, öğrencisi, mezunu bir oldu, eğitim hakkına yönelik saldırıya tepki gösterdi, uygulamadan derhal vazgeçilmesini istedi
Saray iktidarının proje okullarına yönelik saldırılarına tepkiler Cağaoğlu Anadolu Lisesi’nde devam etti. Okulun velileri ve mezunlarından oluşan 500’ü aşkın kişi, proje okul uygulamasına ve öğretmenlerin sürgün edilmesine karşı önce aşure dağıttı, sonra basın açıklaması yaptı, ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüdü.
“Okuluma, öğretmenime dokunma” pankartının taşındığı, “Proje değil, eğitim gerek”, “Projeniz değiliz”, “Projeniz sınıfta kaldı”, “Geleceğimiz için projeniz değiliz” yazılı dövizlerin taşındığı eyleme okul öğrencileri ile yoldan geçen yurttaşlar da alkışlarla ve sloganlarla destek verdi.
“Okullar, öğrenciler, öğretmenler keyfiyete terk edilemez”
Okulda yapılan açıklamada veliler adına açıklamayı Duygu Yalçıner yaptı. Yalçıner açıklamasında öğretmenlerin sürgün edilmesine şu sözlerle tepki gösterdi:
Çocuklarımızın her birinden hayatın bir parçasını öğrendikleri, geleceklerini kurmada değerli katkılarını aldıkları öğretmenlerinin birçoğu okullarından gönderiliyor. Proje okulu denerek okullarımızın, bu okullarda eğitim gören gençlerimizin kaderleri ve geleceklerinin birkaç kişinin kararına ve keyfi uygulamalarına terk edilmesini kabul etmiyoruz.
“Çocuklarımızın çabalarıyla oynamayın!”
Cağaloğlu Anadolu Lisesi veli ve mezunlarının eylemine diğer proje okullarının veli ve mezunlarından da destek geldi. Kadıköy Anadolu Lisesi velisi Gürsel Taşan, seslerini duyurabilmek için okul okul gezdiklerini söyledi. Okulların tarihiyle, geleceğiyle oynanmasını istemediklerini belirten Taşan “Çocuklarımız bu okulları büyük çabalar ile giriyor. Bu çabalarıyla oynanmamasını istiyoruz” dedi.
Sendika.Org