21 Ekim 2016 Cuma

Saraydan Başkanlık için ‘ikna odaları’..!

HDP’ye yönelik başlatılan imha konseptiyle birlikte, bazı Kürt isimler Saray’a çağrılarak savaş planına destek vermeleri için görüşme yapıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe’de, Kürdistan’da HDP ve Kürt siyasi hareketi dışında kalan isimlerden oluşan grupları ağırlamaya başladı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, dünkü toplantının önümüzdeki süreçte de devam edecek olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle buluşma etkinliklerinin ilk halkasını oluşturduğunu vurguladı.
İkna görüşmeleri yapıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantıda yaklaşık 50 kişiyle bir araya geleceği kaydedildi. Bu toplantıların, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki sorunları bizzat oralarda yaşayan STK temsilcileri ve kanaat önderleri oldukları iddia edilen kişilerin dinlemesi ve istişare edeceği açıklansa da, Erdoğan gelen isimleri dinlemek yerine, başlattıkları Kürtleri imha etme planı konusunda katılanları ikna etmeye çalışacak.
Erdoğan önceki gün yaptığı konuşmasında, Kürt siyasi hareketini kastederek, “Teröre destek veren kim varsa onları imha edeceğiz” demişti. Kürtlere, “Ya kaçıp gidin ya da sonuçlarına katlanın” diye seslenen Erdoğan’ın, dün de kendisine bağlayabileceği isimler ile bir araya gelmesi dikkat çekti.
Düşmanlığı geliştiriyorlar

AKP’de Kürdistan’daki 22 ilin valisi ile korucu başlarıyla yapılan toplantıların ardından geçtiğimiz günlerde bölgede “aşiret temsilcileri” olduğunu iddia ettiği kişilerle Wan’da toplantı düzenlemişti. Aşiretler ile Kürt siyasi hareketini karşı karşıya getirmeye çalışan AKP, toplantıda AKP’nin savaş politikalarını desteklemelerini istemişti.