30 Ekim 2016 Pazar

Tutuklama Terörü Sürüyor: Kışanak, Anlı ve Akat tutuklandı. Kürt Halkının İradesi teslim alınamaz...!

tutuklama_kisanak_anli
15 Temmuz darbe girşimini Sivil darbeyle tamamlamaya çalışan Erdoğan'ın önderliğindeki AKP faşist diktatörlüğü sandıkta alamadığını kayyum kararnamaleriyle almaya çalışıyor. DBP-HDP belediye başkanlarını gözaltına alıp hayali iddialarla tutuklayan AKP faşizmi halkın iradesini hiçe sayarak darbe üstüne darbe yaptı. OHAL rejiminin esas olarak devlete karşı ilan edildiği iddialarının külliyen yalan ve esas hedefin AKP faşizmine karşı direnen devrimci-demkrat ve Kürt yurtsever muhalif güçler olduğu ı KHK kararlarNitekim, ıyla bir kez daha açığa çıktı.
Diyarbakır’da 25 Ekim akşamı gözaltına alınan Büyükşehir Belediyesi eş başkanlarından Fırat Anlı, İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki 5 günlük sorgulamalarının ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sevk sonrası Fırat Anlı tutuklandı. Sorgusunun ardından Gültan Kışanak hakkında da tutuklama kararı çıktı.
Eş başkanların gözaltına alınmasından sonra belediyenin önündeki eylemde gözaltına alınan, Batman eski Milletvekili Ayla Akat Ata da çıkarıldığı savcılıkta sorgusundan sonra tutuklaması istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Ayla Akat Ata da sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
Bu tutuklamalar açıktan Kürt halkının iradesini hiçe sayan ve emekçi halklara gözdağı veren bir saldırıdır. Bu faşist saldırının geri püskütülmesi için devimci-demokrat ve ilerici güçler sokağa çıkarak Kürt halkının iradesi sahip çıkmalı ve faşist kuşatmanın dağıtılması için mücadele etmelidirler. Aksi halde yeni tutuklama dalgaısnın kapıda oluğunu unutmayalım. Faşizmin anladığı tek dil örgütlü birleşik direniştir. Bunu yaratmak için öne çıkmalıyız.
ANF’nin haberine göre; gizlilik kararı olan soruşturmada Kışanak’ın “örgüt yöneticiliği”, Anlı’nın ise “örgüt üyeliği” iddialarıyla suçlandığı belirtildi. İddialara dayanak olarak ise eş başkanların belediye faaliyetleri ve DTK binasında yapılan toplantıların ortam dinlemeleri gösterildi.