30 Ekim 2016 Pazar

Sivas’ta katliam talimatı veren Karamollaoğlu, Saadet Partisi’nin yeni başkanı..'

Sivas Katliamı’nın yaşandığı 2 Temmuz 1993 tarihinde Refah Partisi’nden Sivas Belediye Başkanı olan ve katliamın başsorumluları arasında bulunan Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi’nin 6. Olağan Kongresi’nde partinin yeni genel başkanı seçildi.
Ankara Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede bin 100 delegeden 891’i oy kullandı. Karamollaoğlu, 871 oy alarak genel başkan oldu.
Katliamda bizzat yer aldı, katilleri akladı
Karamollaoğlu, Sivas Katliamı’nın gerçekleşmesinde büyük pay sahibiydi. Cuma namazı çıkışında seslendiği gerici kitleye “Gazanız mübarek olsun” diyerek alenen katliam çığırtkanlığı yapan Karamollaoğlu, Madımak Oteli’nin etrafı sarıldığında otel önüne belediye araçlarıyla taş yığarak saldırıya doğrudan katılım da sağlamıştı.
2011’de CNNTürk’te 5N1K programına katılan Karamollaoğlu, Cüneyt Özdemir’in 35 insanın canlı canlı yakıldığını söylemesi üzerine ise “Cayır cayır yanarak ölmediler. Dumandan hayatarını kaybettiler. Buradaki tahriki söylemek istiyorum. Aradaki farkı biz görmezsek, bunu da söylemezsek, oradaki halkta farklı bir izlenim doğar” demişti.
Karamollaoğlu, vicdanının rahat olup olmadığı sorusuna ise “Bu yönüyle vicdanım rahat ama bu tür hadiselerin benim belediye başkanlığım döneminde olması yüzünden ise elbette üzgünüm. Yani hiçbir belediye başkanı böyle bir olayın kendi belediye başkanlığı döneminde, suçu olsun ya da olmasın, yaşanmasını istemez” yanıtı vermişti.