22 Ekim 2016 Cumartesi

İlahiyat Fakültesi'nde kadın öğrencilere taciz: Ev hanımı olun, çocuk doğurun

"KADINLARA YAŞAM ALANI BIRAKILMAMIŞ"
Jinhaber'de yayınlanan habere göre, derslere giren öğretim üyelerinin söylemlerine katlanamadıklarını söyleyen kadın öğrenciler ise DÜ Rektörlüğü'ne çağrıda bulundu. İlahiyat Fakültesi öğrencisi B.U., kadınlar olarak fakültede yaşadıkları zorluklardan anlatarak, "Benim bu fakültede ikinci yılım. Kadınlar olarak ilk şikâyetimiz erkek öğrencilerden başlıyor. Kadınlara ayrılan herhangi bir alan yok bölümde kadınlara herhangi bir yaşam alanı bırakılmamış. Var olan tüm alanlar erkeklere ayrılmış durumda" diye konuştu.
"EV HANIMI OLUN, ÇOCUK DOĞURUN"
Derse giren öğretmenlerin sözlü tacizlerine maruz kaldıklarını aktaran N.S ise, "Bazı hocalar sürekli kadınlara yönelik nefret söyleminde bulunuyor. Sanki dünyadaki tüm kötülüklerin sebebi bizmişiz gibi davranıyorlar. Kadın öğrencilere sürekli olarak 'niye okuyorsunuz, ev hanımı olun çocuk doğurun' diyorlar. Feminizm ve kadın mücadelesi hakkında hakaretlerde bulunuyorlar. Derslere başı açık girdiğimizde 'sizin yüzünüzden melekler derse gelmiyor' diye taciz ediliyoruz. Başını örtmek kişinin inancıyla alakalı ama hocalar yüzünden mecburen derse kapalı giriyoruz" dedi.
"SADECE KADINLARA DEĞİL, KÜRTLERE YÖNELİK DE NEFRET SÖYLEMİ VAR"

Nefret söyleminin sadece kadınlar için değil Kürtlere yönelik de yapıldığını aktaran bir diğer öğrenci A.T. ise, "Sürekli olarak ırkçılık yaparak Kürtleri aşağılayan söylemlerde bulunuyorlar. Bir çok arkadaşımız bu söylemler nedeniyle dersleri terk etti. 'Siz Zerdüştsünüz' diyorlar. İnançlara saygılı olmak lazım ben Müslüman'ım ancak Zerdüşt'e inanan insanları aşağılamak faşizmdir. Biz böylesi hocalardan ders görmek istemiyoruz" şeklinde konuştu