24 Ekim 2016 Pazartesi

MSC Medlog işçilerine uluslararası destek

Sendikaya üye oldukları için işten atılan MSC Medlog işçileri, şirketin genel merkezi önünde eylem yaptı. Eyleme Dünya Sendikalar Konfederasyonu, UGT ve CGIL Konfederasyonları da destek verdi.
DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikasına üye oldukları için işten çıkarılan MSC Medlog işçiler, şirketin İstanbul’da bulunan genel merkezi önünde eylem yaptı. 53 gündür direnişte olan işçilerin eylemine Gıda-İş, Dev Sağlık-İş, Güvenlik-Sen, Cam Keramik-İş ve Genel-İş sendikaları destek verdi.
Evrensel gazetesinin haberine göre, eylemde konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, sendikalaşmanın anayasal hak olduğuna dikkat çekti.
OHAL “fırsatçılığı” ile işçi haklarına saldırıların arttığını belirten Beko, “OHAL, olağanüstü sömürü fırsatı olarak görülmüştür. Gemlik’te baskılara boyun eğmeyen işçi kardeşlerimiz gereken cevabı vermiştir. Arkadaşlarımız insanca yaşayacak ücret, insanca çalışacakları toplusözleşme istemektedirler” dedi.
Atılan işçilerin geri alınması çağrısı yapan Beko, hükümete “Anayasa suçu işleyenleri neden engellemiyorsunuz?” sorusunu yöneltti.
İşçi eylemine OHAL engeli
‘İŞÇİLER TEHDİT EDİLDİ’
İşçilerin 5 ayrı yerde direnişe devam ettiğini söyleyen Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Bursa Valiliği’nin keyfi olarak yasak kararı verdiğini dile getirdi.
Emekli emniyet müdürlerinin işçileri silah göstererek tehdit ettiğini aktaran Küçükosmanoğlu, “Bununla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Yeni işçiler alarak, zam yaparak, bayram parası vererek, oldubittiyle başka bir işletme adıyla çalışmalarına devam etmektedir. Kanunsuz bir lokavt uygulanmaktadır” şeklinde konuştu.
‘BİZİM MÜCADELEMİZ ORTAK’
İspanyol UGT konfederasyonunun Gençlik Kolları Başkanı Nayim Tami ise “Burada sizinle olduğumuz için mutluyuz. Benim ülkemde de benzer sorunlar yaşanıyor. Bizim mücadelemiz ortaktır, aynıdır. Küresel ekonomi sınır tanımıyor. Biz işçiler de mücadele ederken sınır tanımamalıyız. Hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.