31 Ekim 2016 Pazartesi

OLAĞANÜSTÜ REJİM YARATAN İKTİDAR TÜM MUHALEFETİ SUSTURMAK İSTİYOR!

Kendi içinden çıkmış unsurların başlattığı darbe girişimini bastırmasının üzerinden aylar geçmiş olmasına rağmen, Olağanüstü Kararnameler rejimini katmerleştirerek sürdüren iktidar, tüm muhalefeti susturup, ezerek, kendi istediği baskı rejimini yerleştirmek, muhalefetsiz bir tek adam rejimini kurmak istiyor.
Anayasal tüm haklar askıdadır, iktidara karşı olan herkes operasyonların odağındadır.
Bugün, yandaş medyanın dışında kalan az sayıda medya kuruluşundan Cumhuriyet’e bir operasyon başlatılmıştır.
Daha iki gün önce, ülkemizin en eski edebiyat eleştiri dergilerinden olan Evrensel Kültür, Özgür Gündem, Azadiya Welat, haber ajansları DİHA ve JİNHA ile birlikte birçok gazete, dergi ve internet sitesi kapatılmıştır. Bir ay önce çıkarılan KHK ile de İMC TV, Hayatın Sesi TV, Denge TV, Jiyan TV, Zarok TV ve Van TV’nin de aralarında bulunduğu 12 TV ve 11 radyonun yayını durdurulmuştur.
En temel haklardan olan savunma hakkı, KHK’lerle ortadan kaldırılmıştır.
Seçilmişlerin politik dokunulmazlıkları yoktur. Daha dün Diyarbakır Eş Başkanları Gültan Kışanak, Fırat Anlı ile eş başkanların gözaltına alınmasını protesto sırasında gözaltına alınan BDP Batman önceki dönem milletvekili ve KJA sözcüsü Ayla Akat Ata tutuklanmışlardır.
Nereye gittiğimiz açıktır. Hiç kimse, olağanüstü rejimin bir gün biteceğini düşünerek kendini rahatlatmasın; gelmekte olan olağanüstü başkanlık rejimidir. Siyasal iktidar, bu yola giden taşları hızla döşerken; hukuksuzluğunu kimse görmesin duymasın, konuşmasın istemekte, önüne çıkan “engelleri” yok etmeye çalışmaktadır.
Cumhuriyete yapılan operasyonu ve kapatmaya dönük girişimi kınıyoruz. Kapatılan tüm basın yayın organları açılmalı, başta Gültan Kışanak, Fırat Anlı ve Ayla Akat Ata olmak üzere tüm seçilmişler derhal serbest bırakılmalıdır.
Saygılarımızla. 31.10.2016
ÇAĞDAŞ HUKUKÇULAR DERNEĞİ
GENEL MERKEZİ