29 Ekim 2016 Cumartesi

DİHA editörü Sedat Yılmaz: Gerekirse kendi evimize büro kuracağız

Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan ajans, dergi ve gazeteler arasında yer alan Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) editörlerinden Sedat Yılmaz, Sendika.Org’a konuştu.
Yılmaz, özgür basın olarak bu saldırılarla ilk kez karşılaşmadıklarını, bu yöntemlerin kendilerini yıldırmayacağını, bir yolunu bulup mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi:
“Alternatifsiz değiliz. Gerekirse herkes kendi evinde büro kuracak. İnterneti de kesse, telefonu da kesse, 21. yüzyılda yol yöntem bitmez.”
“Bizi Cemaat’le karıştırıyorlar”
AKP’nin Cemaat’e karşı uyguladığı yöntemlerle kendilerini bastırmasının mümkün olmadığını vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:
“AKP iktidarı bizi Fethullah Gülen Cemaati’yle karıştırıyor herhalde. Aynı yöntemlerle Kürtleri de susturabileceğini zannediyorsa yanılıyor. Kürtler, Cemaat gibi iktidarla kafakol ilişkisine girerek var olmadı. Beyhude bir çaba içindeler.”
“Türkiye halklarına yönelik, 21. yüzyılda olmaması gereken absürd bir durumla karşı karşıyayız. Türkiye halklarına yazık oluyor.”
Irak ve Suriye’deki yenilginin yansıması
“Musul’dan kovuldu, Suriye’de yenildi. Dışarıda dayak yedikçe, içerde çocuğuna karşı terör estiren bir baba, bir reis gibi davranıyor. Ama o çocuk bir isyan üretmiştir.”
“Devam edeceğiz. Gerekirse evimizi, işyerimizi, parkı, bahçeyi kullanacağız. Sonuna kadar gideceğiz, direneceğiz. Umudumuzu yitirmedik.”
48 kez engellendi, yetmeyince kapatıldı
DİHA’nın internet sitesi 25 Temmuz 2016’dan bu yana 48 kez erişime engellendi. Bu yolla başarılı olamayan iktidar şimdi de ajansı toptan kapatma yoluna başvurdu. DİHA emekçileri “Bu da bizi susturamayacak” diyorlar.