31 Ekim 2016 Pazartesi

Vefa Lisesi: “Proje okul yönetmeliğini asla kabul etmiyoruz”

Vefa Lisesi’nden 28 öğretmenin Proje Okul kapsamında başka okullara sürgün edilmesini protesto eden mezun, veli ve öğrenciler, öğretmenlerine desteklerini göstermek için bir araya geldi. Vefa Semti’nde bulunan okul önünde bir araya gelen kitle basın açıklaması gerçekleştirdi. Eylemde “Sayın Bakan, bu kadar da Vefasız olunmaz ki”, “Projeniz değiliz”, “Vefa’ma dokunma” yazılı dövizler açıldı.
“Çocuklarımızın geleceğinin karartılmasına asla izin vermeyeceğiz”
Uğur Dündar ve Müjdat Gezen de aralarında bulunduğu grup hep bir ağızdan Vefa Lisesi Marşı’nı okudu. Marşın okunmasının ardından veliler adına ortak basın açıklaması yapıldı.
Açıklamayı Vefa Lisesi velileri adına oğlu hazırlık sınıfında okuyan Hülya Akbaş yaptı. Proje Okul kapsamında 28 öğretmenin gönderildiğinin vurgulandığı basın açıklamasında, “Çocuklarımız huzursuz ve kaygılıdır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı gibi öğretmenlerin yüzde 18’i değil yüzde 50’si sürgün edildi. Uygulama velileri de çocukların geleceği konusunda tedirgin ediyor. Öğretmenlerin sürülmesini onaylamıyoruz, sürgüne gönderilen öğretmenleri geri alınmasını istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.
Hülya Akbaş açıklamayı, “Çocuklarımız, uykularından yaşamlarından fedakarlık yaparak binbir emekle bu okulları kazandı. Çocuklarımızın emeğini hiçe sayan bu ‘proje okul yönetmeliğini’ asla kabul etmiyoruz, derhal kaldırılmasını istiyoruz. Çocuklarımızın geleceğinin karartılmasına asla izin vermeyeceğiz” şeklinde tamamladı.