25 Ekim 2016 Salı

HALKIN İRADESİ TESLİM ALINAMAZ…!

ÇAĞRI:
HALKIN İRADESİ TESLİM ALINAMAZ…!
AMED Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı Serbest Bırakılsın.
AKP Faşizminin Kayyum Dayatmasına Geçit Vermeyelim !
AKP faşizmi 15 Temmuz darbe girişimini gerekçe göstererek sivil darbe ile emekçi halklara dur durak bilmende saldırıyor. Uzunca bir süredir katliamlarına devam eden bu faşist baskı,zulüm ve teslim alma saldırısı şimdide, Kürt halkının büyük bir farkla AKP'yi ezip kazandığı Amed belediyesini zorbalıkla geri almak istiyor. 25 ekim gecesinde, önce PÖH-JÖH Twitter hesaplarından hedef gösterilen Eşbaşkanlar Gülten Kışanak' ve Fırat Anlı gözaltına alındılar. Her fırsatta milletin iradesine vurgu yapan Hitler taslağı faşist şef Erdoğan, seçimle yenemediği Amed Büyükşehir Belediyesini ellerinde silah, yüzlerinde maskeli cellatlarıyla kayyum atamalarıyla almak istiyor.
Ama ne yapsalar da Kürt halkının özgürlük ve eşitlik yürüyüşü engellenmeyecektir. Başında Erdoğan’ın bulunduğu AKP faşist dinci iktidarı, bu saldırıları ile kendi sonunu hızlandırmaktadır. Kürt emekçi halkı nasıl ki kireç kuyularına, vahşet bodrumlarına, katliamlara, kitlesel tutuklama ve zoraki göçertmeye yenilmediyse, bu faşist zorbalık günlerini de direnişle yerle bir edecektir. Dişiyle tırnağıyla canı ve kanıyla yaratılan mevzilere sahip çıkmak, korumak ve faşist saldırıları geri püskürmek için tüm emekçileri Amed Belediyesine sahip çıkmaya ve Gülten Kışanak ve Fırat Anlı’yla dayanışmayı yükseltmeye çağırıyoruz.
Kürt halkının on birlerce şehidi, açlık, yokluk, zindan, dahası dişi ve tırnağımızla yarattığı değerleri ve mevzileri bir çırpıda terk etmemek için AKP faşizminin faşist kuşatmasına karşı her yerde ve her alanda “Halkın İradesine Dokunma, Kayyuma Hayır Şiarıyla Amed Büyük Şehit belediye Eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı Serbest Bırakılsın.” şiarıyla sokağa çıkalım faşist kuşatmayı yaralım.
AKP Kürt Halkının İradesiyle Seçilmiş Belediyelerinden Elini Çek..!
Faşizmin Kuşatmasını Yarmak İçin Halkların Birleşik Direnişini Büyütelim..!
Gözaltına Alınanlar Serbest Bırakılsın..!
26-Ekim-2016
HALKIN BİRLİĞİ