21 Ekim 2016 Cuma

Saruhanlı’da 28 Çocuğa Cinsel İstismar Davası Ertelendi..!

Manisa’da 28 çocuğa cinsel istismarda bulunan Öğretmen Yakup Kılınç hakkındaki davanın karar duruşması 27 Aralık’a ertelendi.
Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde Neval Yaralı Milli Egemenlik İlkokulu’nda 28 çocuğa cinsel istismarda bulunan Öğretmen Yakup Kılınç hakkındaki davanın karar duruşması Manisa Adliyesi 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Dava, dosyasının tamamlanmaması nedeniyle 27 Aralık tarihine ertendi.
Neval Yaralı Milli Egemenlik İlkokulu’nda sınıf öğretmenliği yapan Yakup Kılınç’ın, yaşları 7-8 olan ve kız ve erkek çocuklarına sınıfta ders işlerken cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıkmasından sonra, 28 çocuğun ve ailelerin ifadelerinin tamamlanması yaklaşık 6 ay sürmüştü.
Mezun olan 11 öğrencinin ifadeleri Saruhanlı’da, 17 öğrencinin ise Manisa Çocuk İzleme Merkezi’nde (ÇİM) alınmıştı. Sanık avukatları, ÇİM Merkezinde alınan çocuk ifadelerine itiraz ederek, ifade görüntülerinin tekrar dinlenmesini talep etti. 27 Ocak’tan bu yana tutuklu Yakup Kılıç ise avukat savunmalarının ardından beraatini istedi. Dosyada eksikliklerin görülmesi üzerine duruşma 27 Aralık tarihine ertelendi.
Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu ve ailelerin avukatlarından Gözde Deliktaşlı, dava sonunda yaptığı açıklamada “Takip ettiğimiz dosya 27 Aralık 2016, saat 13.30’a ertelendi. Sebebi ise tanıklardan birinin ifadesinin talimatla alınacak olması. Dosyadaki eksiklikler tamamlandığı takdirde önümüzdeki duruşmanın karar duruşması olmasını bekliyoruz” dedi.
‘Çocukları koruyan bakanlık yoksa biz varız’
Mahkeme heyeti, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun (KCDP) davaya müdahillik dilekçesini kabul etti. KCDP Manisa temsilcisi Semiha Hasgör, sadece kadın cinayetlerinin değil çocuklara yönelik cinsel istismar davalarının da takipçisi olacaklarını söyledi.
Hasgör, “Demokratik ülkelerde sivil toplum örgütlerinin bu tür davalara müdahilliği toplumsal tepki açısından önemlidir. Anayasa Mahkemesi (AYM), Türk Ceza Kanunu’nda, 15 yaşını tamamlamamış çocuklara yönelik her türlü cinsel davranışı istismar sayarak sekiz ile 15 yıl arası hapis öngören maddeyi iptal etti. Bu maddenin iptal edilmesi istismarcılara cesaret vermektedir. Çocukları koruyan Bakanlık yoksa biz varız” dedi.
Dilek Omaklılar
Manisa
Evrensel