21 Aralık 2016 Çarşamba

Ankara Üniversitesi CNN Türk Genel Müdürü'nü sorularıyla kızdıran 4 öğrenciye soruşturma açtı..

DİHABER'de yer alan habere göre, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde düzenlenen “Medya ve 15 Temmuz” başlıklı söyleşide, yönelttikleri soruları ile CNN Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş'ı kızdıran ve salonu terk ettiren öğrenciler Ş.Ç., E.Ç., S.C. ve G.D. adlı 4 öğrenci hakkında üniversite rektörlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.
Söyleşide 15 Temmuz darbe girişimi hakkında konuşmak isteyen Aktaş, öğrencilerin Kürt illerinde yaşanan hak ihlalleri ile Adana’daki tarikat yurdunda çıkan ve 11'i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan yangına ilişkin yayın politikalarını eleştiren soruları karşısında salonu terk etmişti.
'AKTAŞ BİZİ TEHDİT ETTİ'
Hakkında soruşturma açılan İletişim Fakültesi öğrencisi E.Ç., “Kendisine sorular sormamız ardından 'hepinizle görüşeceğiz' diye tehdit etti" diye aktardı. Aktaş’ın tehditleri ile açılan soruşturmanın bağlantılı olduğunu kaydeden E.Ç., “O bizi tehdit etti sonrasında okul soruşturma açtı. Bunun için Aktaş’a teşekkür ediyoruz” diye belirtti.
E.Ç., 15 Temmuz sonrası CNN Türk’ün hükümet tarafından “demokrasi kahramanı” olarak lanse edilmesini vurgulayarak, şunları aktardı: “Sorulara dahi tahammülü olamayan kişilere hiçbir şekilde özgür basın diyemeyiz. Ancak yandaş basın diyebiliriz.”
'SORU SORMA HAKKINA SAYGI GÖSTERSİNLER'
Hakkında soruşturma açılan bir başka öğrenci Ş.Ç. de, CNN Türk’ün hükümetin izniyle haber yapan bir kanal olduğunu ifade ederek, “Özgür basın, diye ortalıkta dolaşıyorlar. Öncelikle insanların soru sorma haklarına saygı göstersinler” diye belirtti.

Söyleyişi de Aktaş’a “Bir buçuk yılda öldürülen 300 çocuğu neden haber yapmadınız” diye soran Ş.Ç., “Aktaş, konuşmaya geldiğinde en büyük tutkusunun Beşiktaş ve 3 çocuğu olduğunu söyledi. Ben de dayanamadım ve en büyük tutkusu 3 çocuğu olan bir babaya sordum, öldürülen 300 çocuğu neden haber yapmadığını. İşte bunu için bana soruşturma açıldı” dedi.