21 Aralık 2016 Çarşamba

FIRILDAK ERDOĞAN; Adam 2001’de bunları söylerken, aklınız neredeydi? Erdoğan: Millet isterse laiklik tabii ki gidecek..!

cKapatılan Refah Partisi’nin Ümraniye İlçe Örgütü’nün yeni hizmet binasının açılış töreninde şimdiki ılımlı görüşlerinin çok uzağında bir konuşma yapan Erdoğan kalabalığa ‘‘Hem laik hem Müslüman olunmaz. Bu millet isterse laiklik tabii ki gidecek’’ sözleriyle seslendi. Siyasi arenanın son günlerde gündemdeki ismi Erdoğan’ın ‘‘değiştim’’ iddiasından sonra tartışma yaratacak olan kasette AKP Lideri şunları söylüyor:
‘‘1 Kasım bir dönüm noktasının adıdır. Zafer değil. Zafer böyle yakalanmaz. Şu anda daha henüz bir yoldayız. İnanıyorum ki yeşil ışıklar gözükmüştür. Fakat biliniz ki oraya kadar daha çok işaretler var. Ama inanıyorum ki zafer Allahın lütfuyla er geç bizim olacaktır. Çünkü vahi ilahi böyledir bunun işaretleri gözüküyor. Biz Cezayir gibi olmayız. Biz hazmettire hazmettire geliyoruz. Allahın izniyle. ’’Şu hanım kardeşlerimizin çalışması var ya! Aman Yarabbim! Bunu papatyaların yapması mümkün mü? Değil. Gelinciklerin yapması mümkün mü? Değil. Niye? Onlar, ancak beş yıldızlı otelde demlenirler. Onlar, ancak konken partilerinde demlenirler.”
Avrupa birliğine girmeyeceğiz
Peki Türkiye’de iktidara talip olan AKP’nin Genel Başkanı Erdoğan Avrupa Birliği’ne girmek istiyor mu?‘‘Ermenistan’a 100 bin ton buğday gönderiyor. Kim? Şu andaki düzen. Manavgat’ta 90 milyon dolar harcamak suretiyle Manavgat suyunu rezerve ediyor. Nereye kullanmak için; İsrail’e. Kıbrıs’ı vermek istiyor. Nereye? Rumlar’a. Bir taraftan da şimdi Avrupa Topluluğu’na girmek için koşturuyor. Onlar bizi Avrupa Topluluğu’na almamayı düşünüyorlar. Eee!… Biz de girmemeyi düşünüyoruz. Avrupa Topluluğu’nun asıl adı Katolik Hıristiyan Devletler Birliği’dir.’’
Terör Cudi’de değil Meclis’te?
AKP Genel Başkanı Erdoğan o dönem gerçekleşen bir şehit cenazesinden konuyu açıyor, ‘‘Valilik ben Türküm diyen cenazeye gelsin dedi’’ diyen Erdoğan ekliyor: ‘‘Peki ben Lazım Kürdüm diyen ne olacak? Çünkü ben Hakkari’nin Yüksekovası’ndaki Kürt Ahmet’i benim Müslüman kardeşim olduğu için seviyor ve bağrıma basıyorum. Hala terörü Cudi Dağları’nda arıyorlar. Terörü Kuzey Irak’ta arıyorlar. Terör Meclis’te Meclis’te yahu! Terör Bakanlar Kurulu’nda. Orada işi halledin. Değerli kardeşlerim maşa varken, ateşi biz tutmayacağız. Dolayısıyla bu hukuku hazırlayanlar, inşallah bu düzenin kaldırılışının da maşası olurlar. İnşallah. Evet maşası olacaklar.
Bak beşer kendi putunu kendi yapar, kendi diker, kendi tapar, ondan sonra da kendi yıkar.’’ Bu kıyam başlayacak‘‘Bir buçuk milyarlık İslam alemi Müslüman Türk milletinin ayağa kalkmasını bekliyor. Kalkacağız. Şu anda içte onun ışıkları göründü. Allahın izniyle. Bu kıyam başlayacak. Koşmaya mecbursun çalışmaya mecbursun. Eğer çileyi çekmezsen gelmez. Eğer çocuklarınız, eğer mallarınız, eğer zevceleriniz sizi bu davadan gayretten alıkoyuyorsa bu zaferi beklemeyin değerli kardeşlerim. Bunu aşmaya mecbursun. Bunu aştığımız gün zaferin ışıkları bize yakın olacaktır. Ve o zaman hak nurunu tamamlayacaktır.’’
Laiklik tabii ki gidecek‘‘Tutturmuşlar laiklik elden gidiyor, laiklik elden gidiyor. Yahu, bu millet istedikten sonra tabii elden gidecek yahu! Sen bunun önüne geçemezsin ki. Yani zorla bu milletin elinde tutmaya gücün yetmez. Millete rağmen bu yürümez zaten. Sonra nedir bu laiklik Allah aşkına. Bir tarif edin diyorsun, tarif etmiyor. Bugün her kavramın lugatta bir tarifi vardır. Ama çıkıyor içişleri bakanı devlet dine karışır.
Eee!… Gerisini niye, söylemiyorsun. Din de devlete karışır niye demiyor’’Laik Müslüman olmaz‘‘Bu ülkenin yüzde 99’u Müslüman. Hem laik, hem Müslüman olunmaz. Ya Müslüman olacaksın, ya laik. İkisi bir arada olduğu zaman adeta ters mıknatıslanma yapar. Mümkün değil, ikisinin bir arada olması. Durum böyle olunca ben Müslümanım diyenin tekrar yanına gelip bir de aynı zamanda da laikim demesi mümkün değil. Niye? Çünkü Müslümanın yaratıcısı olan Allah kesin hakimiyet sahibidir.
Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bak yalan koskoca bir yalan.’’Anayasayı sarhoş hazırladılar‘‘Kaptı kaçtı mı Maldı kaçtı mı o işte 1985 yılında Marmara Oteli’nde Anayasa’yı konuşuyoruz. Eski Maliye Bakanı Vural Arıkan, o da kafası tam böyle zil zurna sarhoş ayakta duramıyor, o da akıl veriyor. ‘Korkarım aynı masada hazırladınız bu Anayasayı’’ dedim.

Adamlar ayık kafayla hazırlayamıyor bunu. Daha üç senede delik deşik bu da. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bak burada işi iyi düşünün. Sandığa giderken milletindir. Ama maddede ve manada egemenlik kayıtsız şartsız Allahındır.’’