31 Aralık 2016 Cumartesi

Umudu Büyüterek Yeni Yıla Merhaba Demek..!

2016, hatırlamak dahi istemeyeceğimiz, aklımıza geldiğinde de “lanetleyerek” anacağımız berbat bir yıl olarak geçti...
2017'nin 'daha farklı' olabileceğine dair umut veren belirtiler de yok ortada, olanlar da şimdilik çok zayıf.
Buna rağmen 'umut'luyuz!..
Çünkü 2016'da yaşadığımız ve 2017'de de süreceğini öngördüğümüz karanlık ve kaos, tarihsel bakımdan ömrünü doldurmuş bir sistemin genel çürüyüşüne yeni boyutlar ekleyen 'ara' bir formülün de -neoliberalizm- iflasından kaynaklanıyor. Dolayısıyla, ezilen insanlık için yeni tehlikeler ve acılar kadar yeni fırsatları da içinde taşıyor. Zaten tarihteki bütün büyük altüst oluşlar da kanlı savaşlar kadar devrimler de hemen hemen hep böylesi kesitlerde yaşanmış.
“Umudumuz”un bir ayağını bu tarih okuması oluşturuyor; onun geleceğe dönük yüzünde ise tarihsel bakımdan ömrünü tamamlamış çürüyen bir sistemi hiçbir gücün ayakta tutamayacağını bilimsel kanıtlarıyla ortaya koymuş olan devrimci dünya görüşümüzün bizlere kazandırdığı bilinç açıklığı yatıyor.
Kaldı ki bu kesitte, 'umudu kuşanmak' bir bakıma zorunluluk; şimdilik elimizde olan en büyük silah! Bu yüzden zaten sınıf düşmanlarımız, attıkları bütün adımlarda öncelikle elimizden bu silahı, yani umudu almaya oynuyorlar. Bizleri umutsuzluğun, karamsarlığın, yılgınlığın dipsiz kuyusuna yuvarlamayı hedefliyorlar.

Onun için 'umut' onlara karşı kuşanmamız gereken bir silah bugün!