29 Aralık 2016 Perşembe

Yol Tv, izleyicilerini desteğe çağırıyor

Yol Tv: 17:55 itibariyle yayınımız durduruldu! Tüm izleyicilerimizi, dostlarımızı #YolTVSusturulamaz demeye çağırıyoruz.
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Yol TV’nin yayınlarının sona erdirilmesine karar verdi. Kanal henüz kendilerine ulaşan bir tebligat olmadığını duyurmuştu:
Bugün Yol Tv, sosyal medya hesaplarından duyurdu: ”17:55 itibariyle yayınımız durduruldu! Tüm izleyicilerimizi, dostlarımızı #YolTVSusturulamaz demeye çağırıyoruz.”
Yol Tv, 22 Aralık tarihinde, “Bugün Anadolu Ajansı’nın yaptığı haberle RTÜK’ün Yol TV’nin yayınını durdurma kararı aldığını öğrendik. Karar; kanalı kapatma değil yayının durdurulması yönündedir. Öte yandan da henüz kanalımıza tebliğ edilen bir karar yoktur. İçinden geçtiğimiz bu süreçte tek sesli bir toplum yaratma çabası muhalif basının hedef alınmasıyla sürmektedir. Onlarca yayın kuruluşunun kapatılmasının ardından kanalımız hakkında da verilen bu karar hukuksuzdur. Alevilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin ve tüm halkların kanalı olarak yayınımıza devam ediyoruz. Gerçeklerin takipçisi olmaya devam edeceğiz, dayanışmayla bu günleri de aşacağız.” açıklamasını yapmıştı