22 Aralık 2016 Perşembe

KAMU EMEKÇİLERİNİN YÜRÜYÜŞÜ 2. GÜNÜNDE KARTAL’DAN YOLA DEVAM EDİYOR!


“İşimi, Ekmeğimi Geri İstiyorum” şiarıyla ihraç edilen ve açığa alınan kamu emekçilerinin göreve iade talebiyle dün Kadıköy Rıhtım’da polisin engellemesine rağmen başlayan “EMEKÇİ YÜRÜYÜŞÜ” bugün Kartal’da 2. gününde yola devam ediyor.
Dün Kadıköy Rıhtım’dan başlatmak istediğimiz yürüyüş, polis tarafından engellenmişti. Ancak karşılaştığımız engellemeye rağmen ihraç edilen, açığa alınan üyelerimizle bugün Ankara’ya yürümek üzere Kartal Meydanı’nda bir araya geldik.
‘BOYUN EĞMEDEN YÜRÜYECEĞİZ’
Kadıköy Meydan’da, yürüyüş öncesi Konfederasyonumuz Eş Genel Başkanı Lami Özgen bir açıklama gerçekleştirdi. EMEKÇİ YÜRÜYÜŞÜ’ne yönelik yapılan saldırıyı kınayarak konuşmasına başlayan Eş Genel Başkanımız, tüm engellemelere rağmen yürüyüşümüzün ANKARA’da sonlanacağını noktasında kararlı olduklarını ifade etti.
Eş Genel Başkanımız Lami Özgen “Belirli bir süredir OHAL yasasıyla, darbe ile mücadele adı altında adeta kamu emekçisi cadı avı başlamıştır. Bugün 100binin üzerinde kamu emekçisi haksız hukuksuz bir şekilde işinden atılmıştır, bunun içinde 2bin KESK üyesi de vardır. Belki birileri bu kamu emekçilerine sahip çıkmayabilir, hele hele bazı sendika ve konfederasyonlar 3 maymunu da oynayabilirler ama burdan bir kez daha şunu ifade etmek istiyoruz, biz kamu emekçileri ekmeğimizi, işimizi kazanırken hiç bir siyasi iradenin lütfuyla bunu kazanmadık, hiç kimse işimizi ve ekmeğimizi bize bahşetmedi, bunu dünden bugüne herkes bilmek zorunda. Hukuksuz bir şekilde, temel hak ve özgürlüklere aykırı, anayasayasa aykırı, uluslararası söleşmelere aykırı bir şekilde sizi işten attım, oldu bitti tutumuyla karşı karşıya kaldığımız durumu dün kabul etmedik, bugün de kabul etmedik, yarın kabul etmeyeceğiz! Boyun eğmeden yolumuza devam edeceğiz” dedi.
ANKARA’YA DOĞRU YÜRÜYORUZ
Eş Genel Başkanımız Lami Özgen’in konuşmasının ardından üye ve yöneticilerimiz “Direne direne kazanacağız”, “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları ile EMEKÇİ YÜRÜYÜŞÜ’ne devam etti.
Kartal’dan sonra ilk durağımız Gebze’de emekçilerle bir araya gelerek her kentte yeni katılımlarla EMEKÇİ YÜRÜYÜŞÜ’müze devem edeceğiz. Yürüyüşümüzün Cumartesi günü Ankara’da sonlanması planlanıyor