19 Aralık 2016 Pazartesi

ÖHP: Barolar Birliği üç maymunu oynuyor..!

Özgürlükçü Hukukçular Platformu, gözaltında bulunan avukatlara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile avukatların karakol, adliye ve cezaevlerinde mesleki faaliyetlerini yapmanın önüne geçildiği belirtilen açıklamada, "Ezilen tüm kesim için hak mücadelesi yürüttüğümüz hukuk örgütlerimiz mühürlenerek kapatılmakta, gözaltına alınan ve tutuklanan avukatlar listesine her geçen gün yeni meslektaşlarımız eklenmektedir. Mesleki faaliyetlerimiz nedeni ile uğradığımız tüm bu saldırılara karşın meslek örgütümüz olan Barolar Birliği ise adeta üç maymunu oynamaktadır. Tüm bu saldırıların karşısında durmak bir yana, en sıradan bir kınama veya destek açıklaması dahi yapılmamaktadır. Baskı ve zora dayalı OHAL hukukunun bastonu niteliğindeki bu tutumu kınıyoruz" denildi.
'MESLEKTAŞLARIMIZA İŞKENCE YAPILIYOR'
Açıklamada, gözaltında bulunan avukatlara ilişkin şu bilgiler paylaşıldı: "Bugün itibariyle Urfa Barosu avukatlarından Özkan Gören, Bülent Özışık, Velat İzol, Cemo Tüysüz, Gülay Koca, Serdar Gökhan, Mevlüt Güneş, Aslan Veysanoğlu ve Sait Dağ meslekti faaliyetleri nedeni ile 6 gündür gözaltında tutulmaktadır. Yine halen gözaltında olan Adana Barosu avukatı Tugay Bek ve İstanbul Barosu avukatı ve ÇHD yöneticisi Barkın Timtik gözaltında işkenceye maruz kalmıştır. Meslektaşlarımıza yapılan kötü muamele ve işkence yalnızca onlara değil, onlar şahsında mesleğimize ve hepimize yapıldığını ve bunun cezasızlıkla sonuçlanmaması için etkin bir hukuki mücadele yürüteceğimizi hatırlatıyoruz.
Aynı zamanda KHK ile kapatılan MHD üye ve yöneticileri olan Mardin Barosu avukatları Seher Acay, Ziya Bagi, Feyzi Adsız ve Mahmut Bingül 18, Antalya Barosu avukatı Özden Saldıran 25 günlük gözaltı süresi sonunda tutuklanmışlardır. Yine Şırnak Barosu avukatı ve aynı zamanda Şırnak İHD başkanı Emirhan Uysal yakın zamanda tutuklanmıştır. İstanbul Barosu Avukatı Deniz Sürgüt ise bir yılı aşkın süredir tutukludur."
Baskı ve zora dayalı OHAL rejimini tanımayacakları aktarılan açıklamada, "Gözaltına alınan, işkence gören, tutuklanan her bir meslektaşımızın, arkadaşımızın yanında olacak, hukuk tanımaz baskı rejiminize karşı birlikte mücadele yürütecek ve mutlaka kazanacağız" diye belirtildi.