31 Aralık 2016 Cumartesi

REİNA Katliamının Sorumlusu Yılbaşı kutlamalarını Hedef gösteren Faşist Şeriatçı Çeteleri Koruyup Kollayan AKP İktidarıdır..!

OHAL yasakları ile basın açıklaması dahil bütün demokratik hakları kısıtlayan AKP iktidarınını sınırsız özgürlük tanıdığı, hatta bizzat örgütlediği yılbaşı karşıtı propagandanın hesabını kim verecek?
Yılbaşı kutlamalarını ve Hristiyan yurttaşları hedef gösteren bu ve benzeri pankartlar herhangi bir engelle karşılaşmadan meydanlara asıldı.
İktidar destekli resmi ve gayri resmi faşist şeriatçılar haftalardır süren yılbaşı karşıtı kampanyasının ardından, Türkiye yeni yıla kanlı bir saldırı ile girdi. İstanbul’un en bilindik eğlence merkezlerinden Reina’ya düzenlenen saldırıda en az 35 kişi yaşamını yitirirken.40. aşkın kişide yaralandı.
Geriye dönüp son birkaç güne bakıldığında ise, son günlerin resmi ve iktidar destekli gayri-resmi İslamcı yapılanmaların yılbaşını kutlayanları hedef gösteren propaganda faaliyeti ile geçtiği görülüyor.
Tebliğciler meydanlara sürüldü
En basit basın açıklamasının dahi OHAL gerekçesiyle engellendiği bir atmosferde çeşitli İslamcı gruplara tabi cübbeli sarıklı kişiler Hristiyanları ve yılbaşını kutlayanları “katil, kafir, yoz, gayrimeşru” ilan ederek hedef gösteren bildiriler dağıttı. Nefret söylemi üzerine kurullu bu bildirilerin dağıtımının engellendiği yerde ise polis koruması devreye girdi.
İzmir’de “Yılbaşı kutlamayın” diyen gericilere halk müdahalesi
Yılbaşını gerici propaganda için fırsata dönüştürmeye çalışan gericiler İzmir’de meydana çıktı. Sıla Vakfı imzasıyla hazırlanan ve “Dünyayı kan gölüne çeviren Hristiyanların bayramını kutlamıyoruz” yazan bildirileri dağıtan gericiler, karşılarında OHAL bahanesiyle bildiri dağıtımına dahi saldıran polisi değil, kentlerinde, sokaklarında gericiliğe izin vermeyeceklerini söyleyen Halkevcileri buldu.
Halkevciler, “Burada bu bildirileri dağıtamazsınız. Bu şehirde gericilere, cihatçılara, tecavüzü aklayanlara, kadın düşmanlarına yer yok. Defolup gideceksiniz!” diyerek bildiri dağıtımını engelledi. Gericiler, bildiri dağıtımında ısrar ederken, meydandaki İzmirliler de destek verdi.
Tepkilerin artması üzerine alana gelen polisler, bildiriyi okuyarak “Sıkıntı yok, dağıtabilirsiniz” dedi ve alandan ayrıldı; ancak Halkevciler gericilerin peşini bırakmadı. Bildiri dağıtımını engellemek için nöbet tutmaya başlayan Halkevciler, iki kişiyi bildirilerine el koyarak alandan uzaklaştırdı.
“Çocuklar tecavüze uğradığında, yakıldığında neredeydiniz ey Müslümanlar!”
Kısa bir süre ikinci bir ekip Konak Meydanı’nın yakınındaki caminin önünde aynı bildiriyi dağıtmaya başladı. Halkevciler, bu bildiri dağıtımına da müdahale etti.
Gericilerden birinin “Kadın olduğun için sana bir şey yapmadım, yoksa başka türlü olurdu. Biz Müslümanız” demesine Halkevci Kadınlar’ın yanıtı ise “Siz kız çocuklarını yetişkin erkeklere peşkeş çeken yasaya alkış tutar, Ensar Vakfı’nda çocuklar tecavüze uğradığında göz yumarsınız. Aladağ’da 12 kız çocuğu yanarak öldüğünde neredeydiniz Müslümanlar!” oldu.
Yoldan geçen İzmirliler de grubun etrafını sararak tepkilerini gösterince gericiler alana gelen polisin arkasına sığındı. Polis bildiri dağıtmanın yasak olmadığını savunmaya çalışırken, tepkiler devam edince gericiler alandan ayrılmak zorunda kaldı.