28 Aralık 2016 Çarşamba

Bylockçu AKP’li bakanlar tespit edildi..!

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında gündeme Gülen cemaatinin iletişim ağı olarak geçen Bylok programını kullandığı tespit edilen 165 bin kişi olduğu belirtiliyor. Şu güne kadar, ‘Kandırıldık’ diyen AKP’liler dışında her kesime uzanan bylok operasyonunun ilerleyen günlerde AKP’li bakanlara uzanması bekleniyor çünkü programı kullandan bakanlar tespit edildi
Son olarak paylaşılan teknik bilgilere göre Gülen cemaat üyelerinin kendi aralarında iletişim için kullandıkları iddia edilen Bylock isimli programı kullananların sayısı 165 bin dolayında olduğu belirtiliyor. Kullandığı tespit edilenler grup-grup tutuklanırken bu programı kullananlar arasında AKP’li bakanlarında olduğu belirtiliyor.
‘Karizmayı Çizdirmemek’ Kaygısı Tutuklama Engeli!
Meclis kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, programı kullandığı tespit edilen bakanların isimleri tartışılmaya başlandı. Kendisini iktidara taşıyan cemaat için ‘Kandırıldık’ diyen iktidarın ise operasyonun kendilerine uzanacağı kaygısı ve ‘karizmayı çizdirmeme’ kaygısı nedeniyle bakan ve vekiller düzeyinde tutuklama yapmak istemediği konuşuluyor.
AKP’li Işık, Bozdağ, Kaynak, Turan, Ensarioğlu isimleri ön planda
Cemaatin yanında geçti, selam verdi, bankasına para yatırdı diye binlerce insan tutuklayan AKP-Erdoğan rejim yargısı ortaya çıkan delillere rağmen bu AKP’lilere dokunmuyor. Bylock kullanan AKP’lilerden Fikri Işık, Bekir Bozdağ, Veysel Kaynak ve Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın ve Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu isimleri ön plana çıkıyor.
Dilgeş Yerlikaya
Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

www.lekolin.com - www.lekolin.org - www.lekolin.net – www.lekolin.info